РНБО звільнила людину Зеленського після резонансного скандалу
Категорія
Політика
Дата публікації

РНБО звільнила людину Зеленського після резонансного скандалу

РНБО звільнила людину Зеленського після резонансного скандалу
Джерело:  Детектор медіа

Після гучного скандалу з так званою Нацплатформою примирення і єдності позаштатного радника очільника РНБО України Сергія Сивохо звільнили з посади. Цю інформацію офіційно підтвердив Апарат відомства 30 березня у відповідь на запит "Детектора медіа", передає ONLINE.UA.

"Станом на 24 березня цього року (дата надіслання запиту) Сивохо Сергій Анатолійович не є радником секретаря Ради національної безпеки і оборони України на громадських засадах", - зазначили в Апараті РНБО.

Окрім того, в РНБО наголосили, що радником на громадських засадах більше не є і Максим Ткаченко.

Що важливо розуміти, першими із закликом до глави РНБО Олексія Данілова про звільнення Сивохо звернулися народні обранці від фракції "Слуга народу". Вони пояснили свою вимогу тим, що публічна діяльність Сивохо "викликає занепокоєння у суспільстві, створює публічну напругу, дискредитує президента та шкодить національним інтересам України".

Нагадаємо, що Сергій Сивохо 12 березня презентував Нацплатформу примирення і єдності, яка повинна була б допомогти "людям по обидва боки конфлікту слухати і чути". В ході презентації з уст Сивохо та його команди пролунали скандальні заяви, які обурили багатьох політиків та простих українців. Так, сам Сивохо назвав агресію РФ на Донбасі "внутрішнім конфліктом". Під час цієї ж презентації на подію увірвалися активісти "Азову. Вони заявили, що їм цікаво, "чому Сивохо називає війну з Росією "внутрішнім конфліктом", а також "чому жодного разу не згадав у своїй промові про напад РФ на Україну". Після цього виникла сутичка, в якій постраждав сам Сивохо. Тоді працівники поліції затримали 15 учасників сутички і суд обрав їм запобіжні заходи.

Варто зазначити, що 23 березня журналіст Кирило Сазонов повідомляв у соціальних мережах, що указ про звільнення Сивохо ще не опублікований, але рішення ухвалене і підписане.

"Платформа примирення накрилася мідним тазом, продюсер Сивохо не виправдав високої довіри. Двері прямо там, прощавайте..." – писав Сазнов.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?