Це наша земля: у Зеленського пояснили майбутню політику щодо ОРДЛО
Категорія
Політика
Дата публікації

Це наша земля: у Зеленського пояснили майбутню політику щодо ОРДЛО

Це наша земля: у Зеленського пояснили майбутню політику щодо ОРДЛО

Український уряд боротиметься за повернення контролю над ОРДЛО та не допустить другого "Придністров'я". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

За словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, боротьба триватиме навіть після так званого "дедлайну", який встановив президент Володимир Зеленський.

"Президент України казав у інтерв’ю, що не може вічно чекати на конструктивну позицію Росії, і в мене немає сумнівів, що президент об’єктивно оцінює ситуацію... Але ж наша мета – в тому, щоб різними інструментами стимулювати рух в правильному напрямі. Ніхто не буде через рік відмовлятися від окупованих територій. Це наша земля, наші люди і ми будемо за них боротися", - пояснив Кулеба.

Дипломат зазначив, офіційний Київ постійно шукає та шукатиме шляхи для повернення українського прапора в Донецьк, Луганськ, Сімферополь.

"У нас же є чудовий приклад того, що відбувається, якщо затягувати це все на десятиліття – це Придністров’я. Я переконаний, що в суспільстві знайдеться частина людей, які будуть підтримувати цей сценарій. Але особисто я виступаю проти", - додав міністр.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Дмитро Кулеба пояснив, що створення так званої Консультативної ради з представниками ОРДЛО останнього часу зупинилося. За словами міністра, додаток щодо формування цього органу офіційно не підписали. МЗС також виступило проти зміни порядку, за яким Росія — агресор, Україна — обороняється, а ОБСЄ стала посередницею.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?