Ухвалили антикризовий закон - надійшли чудові новини з Ради
Категорія
Україна
Дата публікації

Ухвалили антикризовий закон - надійшли чудові новини з Ради

Ухвалили антикризовий закон - надійшли чудові новини з Ради
Джерело:  online.ua

30 березня український парламент прийняв в цілому так званий антикризовий законопроєкт № 3275 про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019). Його підтримали 312 народних обранців, серед них: 205 депутатів від "Слуги Народу", 26 - від "ОПЗЖ", 24 - від "Європейської Солідарності", 12 - від "Батьківщини", 2 - від групи "За майбутнє", 17 - від фракції "Голос", 12 - від групи "Довіра", 14 - позафракційних, передає ONLINE.UA.

Варто звернути увагу на те, що в цьому документі пропонується до 30 червня продовжити мораторій на проведення неподаткових перевірок. До 31 травня буде діяти звільнення від штрафів та пені по ЄСВ, а також мораторій на перевірки по ньому. Також до 31 травня пропонують продовжити строки подачі скарг по податках та ЄСВ. Окрім того, вказано, що орендарі, які не можуть користуватися нерухомістю або іншим майном через карантин, звільняються від сплати орендної плати.

Також проєкт передбачє низку заходів для медицини. Зокрема, для безперебійних поставок необхідних медикаментів пропонують звільнити від ПДВ обіг профільних ліків та медзасобів, спрямованих на боротьбу з пандемією. А для виробників дезінфекторів пропонують тимчасово прибрати обов’язок реєстрації продукції в МОЗ, щоб всі бажаючі швидко могли почати їх виробництво.

Окрім того, пропонується додати карантин до підстав для отримання допомоги по частковому безробіттю. Тимчасово будуть звільнені від штрафів та пені взяті до 2017 року споживчі кредити, а також буде заборонено банкам підвищувати відсоткові ставки по всім кредитним договорам.

Нардепи хочуть забезпечити автоматичне продовження соціальних виплат на період карантину – в цей час не треба буде йти в спеціалізовані органи чи проходити комісії для подовження терміну виплат.

Як повідомляв ONLINE.UA, Рада проголосувала за звільнення  глави МОЗ Іллі Ємця та очільника Мінфіну Ігоря Уманського. Постанову про відставку двох топ-посадовців підтримали 271 депутат (проти Ємця) та 219 (проти Уманського).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?