Чим зайнятися на карантині: 18 цікавих ідей, щоб не нудьгувати вдома
Категорія
Культура
Дата публікації

Чим зайнятися на карантині: 18 цікавих ідей, щоб не нудьгувати вдома

Чим зайнятися на карантині: 18 цікавих ідей, щоб не нудьгувати вдома
Джерело:  online.ua

Понад три мільярди людей в усьому світі закрив по домівках карантин, введений у зв'язку з пандемією коронавіруса. Через вимушену ізоляцію у людей порушилися всі плани і зіпсувався настрій, та й масова паніка не додає ентузіазму. Як відволіктися, щоб не захандрити і не занудьгувати в чотирьох стінах на період самоізоляції? Потрібно знайти плюси в карантині і провести час з користю для себе і своєї сім'ї. ONLINE.UA ділиться цікавими ідеями, чим зайнятися вдома на карантині, які допоможуть наповнити сенсом життя під замком.

Вчіться

На період карантину багато освітніх платформ відкрили безкоштовні онлайн-курси. Подумайте, на систематизацію яких знань вам завжди не вистачало часу. Можна, наприклад, освоїти нову професію, підтягнути англійську мову або зовсім зайнятися вивченням нової іноземної мови.

Зробіть щось своїми руками

Існує думка, що рукоділля заспокоює, а видихнути, розслабитися і відволіктися, коли короанірус атакую з усіх боків, не завадить кожній людині. Сплетіть підлоговий килимок, освойте техніку печворк, навчитеся в'язати іграшки або вишивати бісером, займіться квілінгом або орігамі. Матеріали для цих занять знайдуться в будь-якому домі, але зануритися в них можна з головою і не помітити, як швидко пролетить карантин.

Співайте і танцюйте

Багато відомих артисти підтримують своїх шанувальників на період карантину та записують онлайн-концерти, які публікують в соцмережах. Вже опробували віртуальну сцену співачка Юлія Саніна з групи THE HARDKISS, відомий український співак Kishe, зірка радіостанції "Хіт ФМ", відомий український теле-, радіоведучий і шоумен Денис Жупник, а також багато світових зірок і гуртів. Включайте їх онлайн-виступи, співайте і танцюйте!

Влаштуйте генеральне прибирання

Карантин - відмінний період, щоб привести свій будинок в порядок, на що вічно не вистачало часу через постійну роботу. Переберіть непотрібні речі, вимийте меблі, розберіть шафи з одягом - ми впевнені, у них ви знайдете багато цікавого.

Зробіть ремонт

Після генерального прибирання можна задуматися і про освіження інтер'єру. І не обов'язково влаштовувати грандіозний ремонт. Щоб оновити обстановку досить зміни декорацій з підручних засобів, а надихнутися на ідеї допоможуть поради дизайнерів в соцмережах.

Приміряйте весь одяг

Присвятіть день гардеробу - приміряйте весь актуальний одяг і влаштуйте показ мод перед дзеркалом. Можливо, у вас вийде скомпонувати кілька нових образів зі старих речей.

Приготуйте щось незвичайне

Ресторани і кафе на період карантину закриті, тому настав час проявити свої кулінарні таланти і побалувати домочадців чимось оригінальним. Ну, або просто навчитися готувати те, що завжди здавалося вам вершиною кулінарного мистецтва, гідного мишленівських зірок.

Читайте

У багатьох на читання не вистачає часу - будинок, сім'я, робота, навчання і так щодня. Так присвятіть тимчасове ув'язнення вдома простим і забутим радощам.

Подорожуйте

У зв'язку з карантином більшість країн, включаючи Україну, закрили кордони і призупинили авіа- і залізничне сполучення. Але це не означає, що подорожі скасовуються. Сьогодні можна відправитися в віртуальні подорожі за допомогою онлайн-турів. Ви ніколи не були в паризьких катакомбах або в Луврі? На карантині все можливо!

Дивіться фільми

Багато сервісів на період карантину відкрили і зробили безкоштовним преміальний контент. Новий Голівуд чи рання класика, від перегляду якої завжди відволікали новинки в кінотеатрах, - вибирайте, до чого душа лежить, влаштовуйтеся зручніше і відпочивайте. Відмінне заняття для всієї родини!

Влаштуйте спа-салон

На перід карантину закриті всі косметологічні центри, але це не привід побалувати себе спа-процедурами. Можна прийняти ванну з піною, додавши в неї пару крапель улюбленої ароматичної олії, зробити маски для обличчя та волосся, влаштувати ванночку для рук і ніг. А після все запити ідеальним гарячим шоколадом, смакуючи кожен ковток. Погодьтеся, таку райську насолоду до карантину ви не могли собі дозволити в будь-який день!

Малюйте

Відмінний спосіб розслаблення - малювання, занурюючись в яке відволікаєшся від всіх мало приємних реалій. Немає художнього таланту? Не біда! Фарбуйте антистресові розмальовки, вдумливо наповнюючи кольором усі найдрібніші еелементи, або освойте малювання аквареллю на картинах за номерами.

Почніть писати книгу

Зусередьтеся на тому, що робить вас щасливими, і починайте писати. Не важливо про що! Таке заняття корисно для клітин мозку і пам'яті, та й занудьгувати не дозволить.

Складіть надихаючий календар

Пандемія коронавіруса рано чи пізно закінчиться, тому чому б не помріяти і не придумати, як зробити реальними свої мрії. Складіть план візуалізації своїх хотелок і розмістіть їх на аркуші паперу. Малюйте не ціль, а процес, подію, як нібито робите моментальний знімок того, що відбувається, доповнюйте малюнки вирізками зі старих журналів, а в завершенні розмістіть календар на самому видному місці в будинку.

Поспілкуйтеся з друзями онлайн

Зараз саме час написати або зателефонувати старому приятелю, а може і зовсім влаштувати онлайн-вечірку, зібравши друзів дитинства в одному чаті. У період карантину буде легше підібрати зручний для всіх час для групового спілкування, а для когось воно може бути вкрай необхідним.

Тренуйтеся

Щоб не врости в диван або крісло під час карантину, можна привчити себе до щоденної зарядки. Стрибайте, присідайте, качайте прес - всього 7 хвилин фізичних навантажень допоможуть прожити більш довге і здорове життя. Карантин коли-небудь закінчиться, а ось така корисна звичка залишиться.

Проведіть ревізію в ноутбуці і телефоні

На вашому гаджеті і в ноутбуці, напевно, є маса старих папок, файлів і додатків, які вже давно не потрібні. У будні робочі дні на їх зачістку часу не вистачає, а на карантині можна розбору цього звалища присвятити хоч цілий день.

Грайте

Карантин - відмінний привід, щоб більше часу проводити з дітьми. Влаштуйте зі своїми малюками турнір настільних ігор, до яких давно вже ніхто не торкався. Такі ігри стануть порятунком для тих, коли ідеї, що робити на карантині дітям і дорослим, вже вичерпалися.

І найголовніше, під час карантину ставте собі маленькі цілі та складайте план на день - вносіть в нього не тільки робочі завдання (для тих, хто перейшов на віддалену роботу), але і домашні справи, і навіть розваги. Тоді зранку не буде з'являтися відчуття нескінченного порожнього дня попереду, а ввечері - бездарно витраченого часу і протікаючого повз життя.

Раніше ONLINE.UA робив добірку найвідоміших музеїв світу, які можна відвідати онлайн під час карантину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?