Будемо реагувати: Лукашенко пригрозив НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Будемо реагувати: Лукашенко пригрозив НАТО

Будемо реагувати: Лукашенко пригрозив НАТО
Джерело:  online.ua

Білорусь не розцінює навчання НАТО біля своїх кордонів, як брязкання зброєю, але буде реагувати на ситуацію в залежності від того, як вона буде розвиватися. Про це заявив на нараді з силовиками білоруський лідер Олександр Лукашенко, наказавши міністру оборони і заступнику начальника Генштабу ВС країни виробити адекватні заходи реагування. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на БЕЛТА.

"Я не хотів би, щоб це сприймали як брязкання зброєю з нашого боку. Думаю, розвідка доповість, яка там ситуація, і ми обговоримо це питання, а також зробимо подальші кроки з реагування на те, що відбувається у наших кордонів", - заявив Лукашенко.

Незважаючи на те, що навчання НАТО, які повинні були стати наймасштабнішими за останні 25 років, практично припинилися через ситуацію з коронавірусом, армія Білорусі готується реагувати і не відміняє ніякі заходи. За словами Лукашенка, багато частин знаходяться на полігонах, а також проводяться навчання підрозділів білоруських збройних сил.

"Це нікого не повинно напружувати, мир нам потрібен. Думаю, що Росія, основний партнер Білорусі, в цьому напрямку також обороти не знижує", - підкреслив білоруський президент.

При цьому він доручив розробляти відповідь НАТО без "чрезмерщіни", не забуваючи, що це ще й гроші.

Нагадаємо, в найбільших навчаннях країн НАТО "Захисник Європи - 2020" повинні взяти участь 20 тисяч американських військових і 17 тисяч з інших країн НАТО. Це найбільше за останні 25 років перекидання солдат США в Європу. Маневри намічено було провести з 20 квітня по 20 травня на території десяти європейських країн, включаючи Литву, Латвію, Естонію та Польщу. Однак через пандемію коронавіруса навчання пройдуть не за запланованим сценарієм.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лукашенко пригрозив жорсткою відповіддю США за танки на кордоні Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?