Домашні тварини зміцнюють людям імунітет до коронавірусу - спостереження вчених
Категорія
Технології
Дата публікації

Домашні тварини зміцнюють людям імунітет до коронавірусу - спостереження вчених

Домашні тварини зміцнюють людям імунітет до коронавірусу - спостереження вчених
Джерело:  online.ua

Господарі домашніх тварин легше або зовсім безсимптомно переносять коронавірус. До такого висновку прийшла польська лікарка, яка працює в одній з іспанських клінік. Вона стверджує, що домашні тварини зміцнюють імунітет до коронавірусу і це підтверджують її спостереження над сотнею пацієнтів, інфікованих коронавірусною інфекцією. Про це повідомляє GlosWielkopolski, передає ONLINE.UA.

Експертка вважає, що імунітет людини до коронавірусу від взаємодії з домашніми тваринами виникає за рахунок перехресної реакції. Справа в тому, що у кішок є форма котячого коронавіруса, яка не вражає людей. Тому люди, які контактують з домашніми вихованцями, можуть мати антитіла до вірусу котячого коронавіруса, а вони в свою чергу можуть знищувати людський коронавірус. Також лікарка припускає, що через постійний контакт з шерстю, слиною, а також необхідністю прибирати випорожнення вихованців, імунітет їх господарів більш стійкий до різних патогенів.

"Звичайно, щоб підтвердити мої припущення, будуть потрібні поглиблені дослідження і статистика", - зазначила лікарка.

Це вже не перше спостереження вчених, яке підтверджує, що домашні тварини зміцнюють імунітет своїх господарів. Зокрема, в книзі Дж. Даймонда "Рушниці, мікроби і сталь" описані множинні свідчення, які підтверджують думку про те, що європейці були більш стійкі до вірусів, тому що разом із тваринами живуть в своїх будинках.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що домашні тварини не заражають людей коронавірусом. Цей міф розвіяли і в ВООЗ, і в Міністерстві охорони здоров'я. При цьому є припущення, що коронавірус може передаватися від людини до домашніх тварин. Місцева ветеринарна служба Бельгії вже підтвердила подібний випадок - там у домашнього кота виявили наявність коронавіруса, яким він заразився від господаря. У кота з'явилися проблеми з диханням і діарея, але зараз у вихованця і його господаря стабільний стан.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?