Ексглава МОЗ Ємець зізнався, кого вважає винним у своїй відставці
Категорія
Політика
Дата публікації

Ексглава МОЗ Ємець зізнався, кого вважає винним у своїй відставці

Ексглава МОЗ Ємець зізнався, кого вважає винним у своїй відставці
Джерело:  Hromadske

Колишній очільник Міністерства охорони здоров’я Ілля Ємець, якого звільнили з посади 30 березня, зважився на відверте зізнання. Чиновник вважає, що підставою для його звільнення була позиція ексглави МОЗ Уляни Супрун – їй не подобалася його концепція реформування. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "hromadske".

Ілля Ємець поскаржився на те, що надавати допомогу стаціонарного рівня простим людям буде неможливо саме через реформи Супрун.

"Підстави такі: що нашій команді, їй було представлено продовження реформування охорони здоров’я, вона не сподобалась нашим головним опонентам – це є виконувачка обов’язків Супрун, яка за 3, по-моєму, роки продовжує, ну будемо так казати, знищувати стаціонарний рівень допомоги", – наголосив ексміністр МОЗ.

Окрім того, Ілля Ємець зазначив, що обговорював свою відставку з главою держави Володимиром Зеленським, однак подробиці розмови з президентом не розкрив.

Нагадаємо, що 30 березня український парламент звільнив очільника МОЗ Ємця. Глава уряду Денис Шмигаль цього ж дня розповів, чому звільнили Ємця та міністр фінансів Ігоря Уманського. Очільник Кабміну підкреслив, що звільнені міністри – професіонали, які вміють реалізовувати довгострокові реформи, проте наразі ситуація в країні вимагає швидких дій, тому уряд і подав постанови про звільнення.

Як відомо, новим главою МОЗ Максим Степанов – ексглава Одеської області. Його батько був головним лікарем у Слов'янську (і опинився у списках сепаратистів сайту "Миротворець"). У квітні 2019 Степанов відмовлявся залишати посаду голови Одеської ОДА за указом тодішнього президента Петра Порошенка, але його таки звільнили. Під час спалаху пандемії коронавірусу уже колишній глава ОДА зайнявся волонтерством та став допомагати одеським лікарням.

Як повідомляв ONLINE.UA, після гучного скандалу з так званою Нацплатформою примирення і єдності позаштатного радника очільника РНБО України Сергія Сивохо звільнили з посади. Цю інформацію офіційно підтвердив Апарат відомства 30 березня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?