Все тільки починається - експерт озвучив важливе застереження для українців
Категорія
Економіка
Дата публікації

Все тільки починається - експерт озвучив важливе застереження для українців

Все тільки починається - експерт озвучив важливе застереження для українців
Джерело:  24 канал

Очільник правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко прокоментував останні важливі події, які сколихнули нашу країну та світ, а також зробив важливе попередження усім українцям - він наголосив, що найбільші проблеми тільки починаються. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

За словами експерта, поки не можна оцінювати ефективність роботи влади, оскільки виклики надзвичайні.

"З уряду навіть ідуть два міністри-професіонали – охорони здоров’я Ілля Ємець і фінансів Ігор Уманський. Навіть щодо міністра внутрішніх справ Авакова не можна дати гарантій. При всій його непотоплюваності. Чим більший вплив Авакова, тим більше ризиків для нього. На жаль, все тільки починається. Найбільші проблеми Україну тільки чекають. Буде важкий квітень. Пік епідемії коронавірусу і навантаження на систему охорони здоров'я припаде на останню декаду квітня. Яким буде навантаження – невідомо. Так само, як реагуватиме населення", - прогнозує Володимир Фесенко.

Окрім того, за його словами, з середини квітня почнуться серйозні соціальні проблеми. У більшості українців немає фінансових запасів. Канал трудової міграції не працює. Де на карантині можна знайти роботу? Він наголосив, що цим людям треба допомогти.

"І як вирішувати ці проблеми, ніхто не знає. Все на ходу. Добре, щоб у нас ККД управлінців був 20-30%. У 70-80% країн, включаючи такі високорозвинені, як США і Великобританія, – зараз купа проблем. Медичні проблеми навіть у Німеччині проявляються. В Іспанії непогана система медицини. Але спосіб життя романських країн зіграв з ними злий жарт", - пояснив ситуацію політичний експерт.

За словами Фесенка, наразі ситуація в Україні надзвичайна в прямому і переносному сенсах. Без жорстких бюджетних дій не обійтися.

"Тим більше, з чогось треба формувати Стабілізаційний фонд", - нагадав усім аналітик.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, 27 березня глава МВФ Крісталіна Георгієва констатувала входження світової економіки в рецесію — фактично вона заявила про початок світової кризи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?