Це обов’язково: що новий очільник МОЗ пообіцяв кожному українцю
Категорія
Україна
Дата публікації

Це обов’язково: що новий очільник МОЗ пообіцяв кожному українцю

Це обов’язково: що новий очільник МОЗ пообіцяв кожному українцю
Джерело:  online.ua

Новий очільник Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов, якого призначили на посаду 30 березня, звернувся до всіх громадян - він пообіцяв кожному українцю, що буде боротися за їхнє життя навіть після епідемії коронавірусу, а також безпомилково покращувати медицину в країні. Офіційна заява нового глави відомства опублікована в телеграм-каналі МОЗ, передає ONLINE.UA.

"Дії МОЗу будуть швидкими та системними. І головне – я буду боротись за життя кожного українця. Не лише під час епідемії… Бо коронавірус пройде. А українська медицина має ще купу проблем, які чекають на вирішення. І ми їх вирішимо обов’язково. Всі права на помилки вже використані", - підкреслив Максим Степанов.

Окрім того, він наголосив, що в першу чергу зосередиться на боротьбі з коронавірусом. Те, що коїться у Україні навколо пандемії, новий міністр назвав війною, а медиків - армією, якій доведеться цю війну вести.

"Сьогодні політика відійшла на другий план. На першому – життя та здоров’я мільйонів людей. Закликаю думати про це, а не про рейтинги, розбіжності та власні амбіції", - заявив глава МОЗ.

Також Степанов запевнив громадян, що в режимі онлайн буде інформувати про реальний стан речей в Україні.

Варто нагадати, що Максим Степанов уже розглядався на посаду очільника МОЗ після звільнення Кабміну Гройсмана у 2019 році. У відомстві розповідають, що він народився 1975 року, має медичну освіту, закінчив Донецький державний медичний університет ім. Максима Горького. Що важливо розуміти, Степанов – колишній керівник Одеської області. Його батько був головним лікарем у Слов'янську (і опинився у списках сепаратистів сайту "Миротворець"). У квітні 2019 Степанов відмовлявся залишати посаду голови Одеської ОДА за указом тодішнього президента Петра Порошенка, але його таки звільнили. Також Степанов називав себе кумом колишнього губернатора Одещини Ігоря Палиці, якого свого часу вважали довіреною особою олігарха Ігоря Коломойського.

Максим Степанов

Як повідомляв ONLINE.UA, ексглава МОЗ Ілля Ємець, якого звільнили з посади 30 березня, зважився на відверте зізнання. Колишній очільник відомства стверджує, що підставою для його звільнення була позиція ексочільниця МОЗ Уляни Супрун.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?