Це дуже мило - Трамп шокував заявою після переговорів з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Це дуже мило - Трамп шокував заявою після переговорів з Путіним

Це дуже мило - Трамп шокував заявою після переговорів з Путіним
Джерело:  online.ua

30 березня президент США Дональд Трамп неочікувано для всіх повідомив, що активно готується до телефонних переговорів з російським колегою Володимиром Путіним. Вже 31 березня Білий дім підтвердив, що бесіда сторін відбулася - політики детально обговорили останні події, пов'язані з поширенням коронавирусу і методи боротьби з пандемією. Зазначається, що Трамп та Путін вже встигли домовитися про тісну та активну співпрацю через G20. Президенти США та РФ мають намір спрямовувати хід міжнародної кампанії на боротьбу з коронавірусом та планують оживити світову економіку. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Білого дому.

"Два лідери обговорили ряд двосторонніх і глобальних питань. Зокрема, вони погодилися один з одним в питанні про підтримку стабільності на світових енергетичних ринках. У зв'язку з проблемою Венесуели президент Трамп знову підкреслив трагічний характер ситуації, що склалася в цій країні, а також зацікавленість США в демократичному переході влади у Венесуелі, з тим, щоб нинішня криза була подолана", - сказано в повідомленні.

Окрім того, вже після завершення переговорів американський лідер виступив з неочікуваною заявою. Він наголосив, що Штати отримали допомогу від різних країн для боротьби з поширенням коронавірусу COVID-19, включно з допомогою з Китаю та РФ. Дональд Трамп зазначив, що офіційна Москва направила до США великий літак допомоги.

"Китай надіслав нам дещо, і це надзвичайно. Росія надіслала нам дуже-дуже великий літак з речима, медичним обладнанняя, і це було дуже мило", - зазначив очільник Білого дому.

Варто звернути увагу на те, що в мережі на дану новину відреагували неоднозначно. Багатьох людей розлютило те, що Росія допомагає іншим країнам та забуває про своїх громадян, які теж опинилися в скрутній ситуації.

"Росіянам би краще допомагав; 1000 людей вб'ю, одного врятую - тактика Путіна; Трампу так мало потрібно, щоб зняти санкції; "це так мило", що президент про своїх людей забуває, а іншим надає допомогу - я шокований; Трамп справді не розуміє, чого добивається Путін?!", - коментують інформацію про допомогу РФ користувачі мережі.

Варто зазначити, що про розмову Дональда Трампа і Володимира Путіна вже повідомив й Кремль.

"Президенти погодилися один з одним в тому, що міністерствам енергетики двох країн слід продовжити консультації щодо ситуації на нафтових ринках. Президенти також домовилися продовжити діалог на персональному рівні", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, глава МЗС Австрії  Александер Шалленберг підкреслив, що спроби очільника Кремля Володимира Путіна скасувати санкції є безперспективними. Варто зазначити, що Австрія підтримує Україну в данному питанні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?