Франція та Німеччина гучно звинуватили Росію з бойовиками на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Франція та Німеччина гучно звинуватили Росію з бойовиками на Донбасі

Франція та Німеччина гучно звинуватили Росію з бойовиками на Донбасі
Джерело:  online.ua

Бойовики так званих "ДНР" та "ЛНР" прикриваються пандемією коронавірусу COVID-19 для блокування патрулів місії ОБСЄ в окупованих районах. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання Frankfurter Allgemeine Zeitung.

З відповідними заявами виступили міністри закордонних справ Франції та Німеччини — Жан-Ів ле Дріан та Гайко Маас. За їхніми словами, офіційні Париж та Берлін стривожені через обмеження для місії спостерігачів, які влаштували окупанти з 21 березня.

Також міністри зазначили, що у спостерігачів ОБСЄ повинен бути безпечний та всеохопний доступ до всієї території України без виключення.

Нагадаємо, окупаційна адміністрація на Донбасі припинила пропускати громадян через свої так звані блокпости через поширення коронавірусу COVID-19. Утім, навіть у великих містах там не скасували масові заходи, не заборонили роботу закладів та взагалі не ухвалили жодних інших рішень проти пандемії.

Ватажки "ДНР" та "ЛНР" стверджують, що на захопленій території немає жодного випадку COVID-19. Невідомо, чи є там взагалі тести для його виявлення.

Як повідомляв ONLINE.UA, Міністерство охорони здоров’я виступило з новими даними щодо поширення коронавірусу COVID-19. Станом на вівторок, 31 березня, у країні зареєстрували 549 випадків. За добу виявили 69 нових.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?