Україна не може: Шмигаль озвучив важливе попередження
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна не може: Шмигаль озвучив важливе попередження

Україна не може: Шмигаль озвучив важливе попередження
Джерело:  YouTube

Очільник Кабміну Денис Шмигаль заявив, що усвідомлює - Україна не може не працювати півроку. Він наголосив, що міністри вже розглядають варіанти можливого послаблення карантину для запуску економіки. Главу уряду звернув увагу на те, що це безпосередньо залежить від динаміки поширення коронавірусу на території нашої країни. Про це Денис Шмигаль розповів в ефірі ICTV, передає ONLINE.UA.

"Ми дуже добре розуміємо, що у багатьох людей, у більшості населення України немає фінансової подушки, і немає можливості три місяці просто сидіти вдома. Люди мають заробляти гроші. Економіку треба запускати. Україна також не та багата країна, яка може дозволити собі півроку не працювати і дивитись телевізор на дивані", - підкреслив очільник КМУ.

Окрім того, Денис Шмигаль зазначив, що підтримка тих українців, які залишилися без засобів заробітку – це одне із перших завдань команди Володимира Зеленського. За його словами, після Великодніх свят, з огляду на динаміку поширення захворювання, влада буде детально розглядати питання про подальші економічні кроки уряду.

Варто звернути увагу на те, що 30 березня Кабмін оновив макроекономічний прогноз, погіршивши прогноз інфляції з 5,5% до 8,7%, середньорічного курсу гривні — з 27 гривень за долар до 29,5 гривні за долар. Цю інформацію підтвердив Денис Шмигаль. Цього ж ж дня стало відомо, що в Україні через карантин вимушено не працюють близько 4 мільйонів осіб, майже 700 тисяч втратили роботу.

Як відомо, 25 березня український уряд продовжив карантин до 24 квітня та оголосив режим надзвичайної ситуації на всій території країни.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, політичний експерт Володимир Фесенко відреагував на останні важливі події, які сколихнули Україну та світ, а також зробив важливе попередження усім українцям. Він підкреслив, що найбільші проблеми ще попереду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?