Карантин в Україні: Кабмін розповів про кілька сценаріїв закінчення
Категорія
Економіка
Дата публікації

Карантин в Україні: Кабмін розповів про кілька сценаріїв закінчення

Карантин в Україні: Кабмін розповів про кілька сценаріїв закінчення
Джерело:  online.ua

Представники Кабінету міністрів розробили кілька сценаріїв для виходу української економіки з умов карантину, який ввели через пандемію COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

За його словами, в уряді є розуміння того, що українці та бізнес можуть не працювати тривалий час і, відповідно, не мати прибутку в цей період.

"Стоїть питання – після великодніх свят ми повинні розуміти, коли ми вийдемо на позитивну динаміку захворювань, і після цього побачити, що ми можемо зробити. Розроблено і зараз ми прораховуємо кілька сценаріїв. Сценарій, наприклад, китайський – короткострокового, але дуже жорсткого обмеження. Сценарій м'якший, але з дуже жорстким дотриманням санітарно-гігієнічних вимог, тобто, масковий режим, певні соціальні дистанції й так далі. Всі ці сценарії розробляються. Я впевнений, що буквально протягом декількох днів ми будемо представляти й говорити, як ми рухаємося далі", - пояснив прем'єр.

Нагадаємо, в Україні з 25 березня оголосили надзвичайну ситуацію. У містах та населених пунктах ще до того обмежили роботу розважальних закладів, барів, кафе й ресторанів. Усі магазини, які не торгують продуктами чи товарами першої необхідності, закриті.

Як повідомляв ONLINE.UA, на території країни станом на ранок 31 березня зареєстрували 549 випадків коронавірусу COVID-19. З цього числа 13 - летальні. Також 8 людей одужали після ураження інфекцією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?