Надзвичайна загроза - Трамп підготував новий неприємний сюрприз для Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Надзвичайна загроза - Трамп підготував новий неприємний сюрприз для Путіна

Надзвичайна загроза - Трамп підготував новий неприємний сюрприз для Путіна
Джерело:  online.ua

30 березня американський лідер Дональд Трамп пролонгував на рік дію санкцій проти Росії через кібератаки проти Сполучених Штатів. Варто звернути увагу на те, що указом, виданим ще за президентства Барака Обами, запроваджувались обмеження проти декількох країн, які становили загрозу для США у кіберпросторі, серед них і РФ. Про рішення американського президента інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Білого дому.

"Ця значима зловмисна діяльність у кіберпросторі досі несе надзвичайну загрозу національній безпеці, зовнішній політиці та економіці США", – сказано у документі.

Згодом своє рішення особисто прокоментував й сам глава Білого дому.

"Я продовжую на один рік надзвичайний стан, введений указом від 1 квітня 2015 року", – заявив Дональд Трамп.

Як відомо, згаданий указ дозволяє Мінфіну США вводити санкції проти осіб, які здійснюють кібератаки проти Штатів. Американські посадовці можуть блокувати рахунки та будь-які активи на території країни.

Варто звернути увагу на те, що 31 березня Білий дім підтвердив, що відбулися телефонні переговори Дональда Трампа та глави Кремля Володимира Путіна. Вказано, що сторони обговорили останні події, пов’язані з поширенням коронавирусу і методи боротьби з пандемією. Політики домовилися про тісну та активну співпрацю через G20.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Дональд Трамп та Володимир Путін заявили, що планують спрямовувати хід міжнародної кампанії на боротьбу з коронавірусом та мають намір оживити світову економіку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?