Безпрецедентний глобальний шок: експерти оцінили наслідки пандемії коронавірусу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Безпрецедентний глобальний шок: експерти оцінили наслідки пандемії коронавірусу

Безпрецедентний глобальний шок: експерти оцінили наслідки пандемії коронавірусу
Джерело:  online.ua

Економічне зростання Китаю ризикує припинитися через наслідки пандемії коронавірусу COVID-19. Як інформує ONLINE.UA з посиланням на Agency France Press, з таким прогнозом виступили представники Світового банку.

На думку фахівців, падіння економічних показників — це причина майбутньої бідності для 11 мільйонів мешканців Східної Азії.

"Пандемія викликає безпрецедентний глобальний шок, який може збільшити бідність в регіоні", - цитує агентство Аадітію Маттуо, головну економістку банку зі Східної Азії та Тихого океану.

У Світовому банку вважають, що навіть найліпший сценарій передбачає різке падіння показників зростання. Наприклад, темпи Китаю можуть уповільнитися з 6,1% минулого року до 2,3%. Нещодавно експерти прогнозували, що економіка країни зростатиме у темпі 5,9% - за найнижчим показником з 1990 року.

"Пандемія сильно впливає на економіку регіону, але глибина та тривалість шоку незвично невизначені", - інформують у відомстві.

Зазначається, що у згаданому регіоні 17 країн класифікували як важливі для глобальних ланцюгів. Вони становлять близько 70 світової торгівлі та отримали найбільшу кількість випадків COVID-19 у спільному значенні.

Як повідомляв ONLINE.UA, очільник правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко прокоментував останні важливі події, які сколихнули нашу країну та світ, а також зробив важливе попередження усім українцям — він наголосив, що найбільші проблеми тільки починаються. За словами експерта, поки не можна оцінювати ефективність роботи влади, оскільки виклики надзвичайні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?