Чому Зеленський невпинно міняє міністрів в Кабміні - політолог розкриває карти
Категорія
Політика
Дата публікації

Чому Зеленський невпинно міняє міністрів в Кабміні - політолог розкриває карти

Чому Зеленський невпинно міняє міністрів в Кабміні - політолог розкриває карти
Джерело:  24 канал

30 березня виявився доволі насиченим та результативним днем в історії української політики. Народні обранці підтримали відкриття ринку землі та ухвалили "антиколомойський" закон, як того вимагав Міжнародний валютний фонд. Окрім того, нардепи також встигли змінити двох міністрів - главу МОЗ Іллю Ємця та очільника Мінфіну Ігоря Уманського. Експосадовці пробули на посаді менше місяця, після чого їх змінили новопризначені Максим Степанов та Сергій Марченко. Постійні ротації в Кабміні для багатьох українців кожного разу стають несподіванкою. Політолог Тарас Семенюк вирішив пояснити, що саме змушує главу держави Володимира Зеленського невпинно змінювати міністрів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

Експерт звернув увагу на те, що неочікувано для всіх парламент навіть не розглянув призначення Ольги Буславець на посаду міністерки енергетики. 30 березня вона прийшла у ВРУ, однак буквально перед самим голосуванням глава Ради Дмитро Разумков зачитав лист від українського лідера Володимира Зеленського, у якому той закликав зняти з порядку денного питання призначення Буславець.

Тарас Семенюк наголосив, що подібні рішення глави держави, м'яко кажучи, виглядають дещо хаотичними.

За словами політолога, така поведінка свідчить про те, що український лідер орієнтується на чужу думку.

"Це свідчить взагалі про те, що президент діє емоційно, ситуативно. Орієнтується на те, що йому говорять на вухо", - підкреслив Тарас Семенюк, однак не уточнив, кого саме слухається президент.

Цілком можливо, що йдеться про очільника ОПУ Андрія Єрмака, який безпосередньо впливає на політику команди глави держави. Як відомо, саме він був одним із авторів ідеї створення так званої "консультативної ради" з бойовиками ОРДЛО. Зазначимо, що дана ініціатива спровокувала справжній скандал в партії самого Зеленсього "Слуга народу". Також проти виступили чимало впливових українських політиків.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, депутати із політичної сили Володимира Зеленського "Слуга народу" стверджують, що на зустрічі з очільником ОПУ Андрієм Єрмаком щодо консультативної ради в ТКГ спільно з представниками ОРДЛО було мало конструктиву, а Єрмак переходив на особистості та "наїжджав" на народних обранців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?