Моніторинг розпочався: влада жорстко попередила українців щодо COVID-19
Категорія
Україна
Дата публікації

Моніторинг розпочався: влада жорстко попередила українців щодо COVID-19

Моніторинг розпочався: влада жорстко попередила українців щодо COVID-19
Джерело:  online.ua

Київський мер Віталій Кличко оголосив про початок роботи моніторингового центру з контролю за дотриманням самоізоляції. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його пресконференцію у вівторок, 31 березня.

За словами голови КМДА, йдеться про людей з легкою формою коронавірусу COVID-19, які лікуються вдома, а також тих, кого помістили на обсервацію після повернення з-за кордону.

"Моніторинговий центр вже працює над збором інформації від: сімейних лікарів, "Київського лабораторного центру МОЗ України", Державної прикордонної служби, Головного управлінням Нацполіції, інших служб, від мешканців міста. Ми створюємо єдину базу, щоб більш ретельно контролювати можливі шляхи розповсюдження вірусу", - пояснив Кличко.

Мер додав, влада вже інформована про 37 тисяч киян, які повернулися з інших країн з 11 березня. З них 107 - підтверджені хворі.

"Моніторинговий центр не тільки збирає інформацію. А й контролюватиме дотримання режиму самоізоляції. Та допомагатиме тим, хто ізолювався, вчасно отримати необхідну медичну допомогу. Підкреслю. Моніторинг розпочався", - додав він.

Кличко зауважив, існує три рівні покарань за порушення карантину, ізоляції чи обсервації:

  • штраф 17 тисяч гривень за перше порушення;

  • штраф 34 тисячі гривень за друге порушення;

  • кримінальна відповідальність.

Як повідомляв ONLINE.UA, Міністерство охорони здоров’я виступило з новими даними щодо поширення коронавірусу COVID-19. Станом на вівторок, 31 березня, у країні зареєстрували 549 випадків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?