У Туркменістані заборонили слово коронавірус - RSF
Категорія
Світ
Дата публікації

У Туркменістані заборонили слово коронавірус - RSF

У Туркменістані заборонили слово коронавірус - RSF
Джерело:  online.ua

Уряд Туркменістану заборонив вживати слово "коронавірус", щоб приховати небезпеку від пандемії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на представництво організації "Репортери без кордонів" (RSF).

Журналісти стверджують, що коронавірусну інфекцію не згадують державні медіа чи медичні брошури, які поширюють у школах, лікарнях, виробництвах.

Окрім того, люди у масках чи ті, хто говорить про пандемію, ризикують потрапити під увагу правоохоронців.

"Радикальне виключення з туркменського словника слова "коронавірус" для приховування інформації про пандемію, заподіяне урядом Туркменістану, ставить під загрозу громадян", - додали в RSF.

За офіційними даними, на території країни не зареєстрували жодного випадку COVID-19.

Станом на день у вівторок, 31 березня, у світі виявили 800 тисяч випадків інфекції. З них майже 39 тисяч — летальні.

Як повідомляв ONLINE.UA, київський мер Віталій Кличко оголосив про початок роботи моніторингового центру з контролю за дотриманням самоізоляції. За словами голови КМДА, йдеться про людей з легкою формою коронавірусу COVID-19, які лікуються вдома, а також тих, кого помістили на обсервацію після повернення з-за кордону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?