Зустріч нормандської четвірки - у Зеленського висунули жорстку вимогу Путіну
Категорія
Політика
Дата публікації

Зустріч нормандської четвірки - у Зеленського висунули жорстку вимогу Путіну

Зустріч нормандської четвірки - у Зеленського висунули жорстку вимогу Путіну
Джерело:  online.ua

Очільник офісу президента Андрій Єрмак виступив з гучною заявою - він підкреслив, що головною умовою наступної зустрічі у "нормандському форматі" на найвищому рівні є виконання попередніх домовленостей, які досягли сторони в кінці 2019 року у Парижі. Саме виконання цих зобов'язань команда українського лідера Володимира Зеленського вимагає від Росії та особисто від глави Кремля Володимира Путіна. Про це Єрмак розповів під час онлайн-брифінгу 31 березня, передає ONLINE.UA.

"Головною умовою проведення саміту лідерів "Нормандського формату" є виконання всього того, що вони вирішили у кінці минулого року у Парижі. На жаль, не все залежить від нас. Є питання, в яких ми, зі свого боку, зробили все, але інша сторона не так дотримується тих зобов’язань, які були досягнуті в Парижі", - заявив очільник ОПУ.

За його словами, перша та ключова умова – це виконання всього того, про що сторони домовилися в Парижі. В першу чергу, це припинення вогню, яке не дотримується. Команда українського ліера завжди наголошує: якщо хтось стріляє по наших бійцях, то наша армія дає відсіч.

Окрім того, Андрій Єрмак зазначив, що обмін утримуваними особами з ОРДЛО почнеться у найближчі 2 тижні. Він наголосив, що процес триває, він ускладнений сьогодні ситуацією з пандемією. Наразі фіналізуються списки, вони обновлюються.

"Ми ще одного разу отримали підтвердження від учасників ТКГ. Була розмова президента з керівником Червоного хреста щодо негайного відправлення туди, на територію, представників Червоного хреста. Це нам допоможе удосконалити списки людей, які там знаходяться. Ця робота продовжується і я дуже сподіваюся, що може це тиждень, може 10 днів, може 2 тижні і ми вже почнемо проводити ці обміни", - наголосив очільник ОПУ.

За словами Андрія Єрмака, країні потрібна ефективна робота в ТКГ. Політик наголосив, що весь світ перебуває в дуже важкій ситуації, після закінчення пандемії кожна країна буде боротися з наслідками економічної кризи і питання санкцій стане дуже серйозним.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Андрій Єрмак нарешті пояснив що, буде зі скандальною координаційною радою з ОРДЛО. За словами посадовця, зараз йдеться про узгодження з партнерами з ФРН, Франції та ОБСЄ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?