Зеленський та Меркель провели екстрені переговори - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський та Меркель провели екстрені переговори - що сталося

Зеленський та Меркель провели екстрені переговори - що сталося
Джерело:  online.ua

31 березня український лідер Володимир Зеленський провів термінові телефонні переговори з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель - зазначається, що сторони домовилися перенаправити 150 млн євро в межах державного німецького кредиту на боротьбу з пандемією коронавірусу в Україні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Офісу президента.

Відомо, що політики детально обговорили ситуацію довкола поширення коронавірусу у світі, а також практичні заходи, які вживаються в обох країнах з метою протидії пандемії.

"Україна та Німеччина домовилися опрацювати можливість налагодження інформаційного обміну, пов’язаного з пандемією, зокрема в частині медичних стандартів, що впроваджуються для лікування хвороби.У контексті можливого збільшення фінансової допомоги Україні на боротьбу з коронавірусом Зеленський та Меркель домовилися перенаправити 150 млн євро в межах державного німецького кредиту на боротьбу із COVID-19", - сказано в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що Ангела Меркель позитивно оцінила ухвалення напередодні законів про обіг земель сільськогосподарського призначення та про регулювання банківської діяльності. Окрім того, канцлерка акцентувала увагу на важливості якнайшвидшого завершення переговорів з МВФ щодо нової програми співпраці. Сторони також обговорили необхідність виділення додаткового фінансування для України з боку Європейського Союзу та Світового банку.

Що важливо розуміти, влада США вже виділила 1,2 мільйона доларів Україні на подолання наслідків пандемії коронавірусу. Уже відомо, що ці кошти підуть на медичну та гуманітарну допомогу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава МЗС Дмитро Кулеба розповів, що  Україна уже допомагає багатьом країнам на тлі загострення ситуації з пандемією. Він нагадав, що ми допомагаємо вивозити іноземних співгромадян з усіх куточків світу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?