Доведеться сидіти: Аваков виступив з гучною заявою
Категорія
Україна
Дата публікації

Доведеться сидіти: Аваков виступив з гучною заявою

Доведеться сидіти: Аваков виступив з гучною заявою
Джерело:  online.ua

Очільник Міністрества внутрішніх справ Арсен Аваков озвучив важливе попередженням для всіх українців. Чиновник наголосив, що карантин в Україні може тривати 2 місяці. За його словами, це мінімальний термін, на який схожі заходи запроваджують у країнах Європейського Союзу, передає ONLINE.UA

Арсен Аваков підкреслив: якщо ситуація з поширенням коронавірусу не покращиться, то обмежувальні заходи можуть діяти, як мінімум, до 12 травня.

"Зараз у нас продовжений (карантин – ред.) до 24 квітня, але там подивимося. Я думаю, що як мінімум два місяці нам всім доведеться сидіти, як і у всій Європі, в карантинному стані", - наголосив глава МВС.

Окрім того, український міністр вперше відреагував на гучні звинувачення в свою адресу — він заявив, що абсолютно усі громадяни України мають змогу повернутися на батьківщину, якщо цього захочуть.

"Останнім часом у нас багато спекуляцій... досвідчені політики фальсифікують (інформацію — ред.). "Ви закрили кордони для своїх громадян, тому ви порушили Конституцію" — це брехня. Ми закрили сполучення — регулярне і нерегулярне — але кожен громадянин, ледь живий або абсолютно здоровий, може прийти до українського кордону, і навіть якщо він втратить паспорт, ми його приймемо", — наголосив Арсен Аваков.

Нагадаємо, що уряд в ході засідання 25 березня прийняв рішення продовжити карантин до 24 квітня на всій території України. Варто звернути увагу на те, що карантин на всій території України через пандемію коронавірусу запровадили 12 березня. Спочатку він мав протривати до 3 квітня, проте згодом КМУ вніс корективи у це рішення. Карантин продовжили до 24 квітня. Окрім того, 25 березня в Україні ввели режим надзвичайної ситуації. З 16 березня на територію України заборонений в’їзд іноземців, а від 17 березня обмежене міжнародне пасажирське авіа-, залізничне та автобусне сполучення. Вже 27 березня Україна повністю закрила свої кордони для пасажирських перевезень.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Арсен Аваков спростував нещодавню заяву свого заступника Антона Геращенка про відслідковування переміщень українців за допомогою мобільних операторів у рамках боротьби із поширенням пандемії коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?