Вам доведеться заплатити за це: у Путіна виступили з безсоромною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Вам доведеться заплатити за це: у Путіна виступили з безсоромною заявою

Вам доведеться заплатити за це: у Путіна виступили з безсоромною заявою
Джерело:  online.ua

Команда очільника Кремля Володимира Путіна не втомлюється озвучувати неоднозначні та дуже часто цинічні заяви на адресу інших міжнародних гравців та світових лідерів. Цього разу МЗС РФ у своєму стилі розкритикувало приєднання Північної Македонії до НАТО, зухвало зазначивши, що це не допоможе у боротьбі з коронавірусом, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт російського відомства.

"Очевидно, що приєднання Скоп'є до альянсу не несе ніякої доданої вартості ні європейській, ні регіональній, ні національній безпеці. Об'єднанню зусиль для боротьби зі спільними загрозами і викликами, в тому числі пандемією коронавірусу, такий крок точно не посприяє. Він буде тільки створювати нові розділові лінії" - заявили в МЗС РФ.

У Путіна зухвало запевняють, що досі не було жодного виразного обґрунтування необхідності вступу Північної Македонії в НАТО.

"Підвищення витрат на оборону і обсягів закупівель західних – насамперед американських – озброєнь і техніки від Скоп'є вимагають вже зараз. Це ціна, яку македонському народу доведеться заплатити за відмову від суверенітету у військово-політичній галузі і не тільки" - цинічно додали російські дипломати.

Наразі влада країни на безсоромні закиди МЗС РФ не відреагувала.

Нагадаємо, що Північна Македонія офіційно стала 30-м членом НАТО 27 березня. Як відомо, союзники по блоку підписали Протокол про приєднання Північної Македонії в лютому минулого року, після чого всі 29 національних парламентів проголосували за ратифікацію членства країни. Ще 12 лютого 2019 року уряд у Скоп’є офіційно повідомив про зміну назви Македонії на Республіка Північна Македонія, щоб завершити тривалу суперечку із Грецією. Варто звернути увагу на те, що саме Греція багато років поспіль блокувала членство Македонії у Альянсі, заявляючи, що назва останньої містить територіальні претензії.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше експерт порадив, щоб  Україна скористалася моментом, поки в Росії затягнувся процес політичної нестабільності та масштабних економічних проблем.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?