Це свинство: Аваков зробив останнє попередження українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Це свинство: Аваков зробив останнє попередження українцям

Це свинство: Аваков зробив останнє попередження українцям
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков 1 квітня невідкладно звернувся до всіх українців - він наголосив, що МВС не дасть більше згоди ні на один авіаційний чартер. Такая реакція міністра спровокована нещодавньою заявою пасажирів, які прилетіли з Катару та поскаржилися, що рішення українського уряду про обсервацію було ухвалено, коли їхній літак уже був у небі. В обох рейсах всі були від початку згодні і на двотижневу самоізоляцію, і на аналізи прямо в аеропорту – але не на обсервацію в готелях. Свою позицію щодо всього, що відбувається, Аваков вирішив озвучити на сторінці в Facebook, передає ONLINE.UA.

"Картинка: Прибув рейс з Балі-Катару – шум, скандал, обурення, "зневажаються права", невиправдане хамство деяких пасажирів, тупість деяких виконавців з деяких міністерств при облаштуванні обсервації .. нерви людей .. людину з високою температурою везуть в лікарню на аналіз .. жінка на 8-му місяці вагітності .. розбігаються прямо з обсерваційного автобуса люди... ", - розповідає глава МВС.

За словами Авакова, людей шкода, бо вони втомилися, прикордонників шкода - на них зганяють злість, поліцейські і нацгвардійці намагаються заспокоїти голосом розуму і поясненнями.

"Замовляю в прикордонній табличку-аналітику, до ночі отримую – і .. хочеться матюкатися ... І ось чому: 13-го березня президент Зеленський звернувся до українців повернутися в країну, в зв'язку з епідемією ... а тут дивлюся - кожен третій, що повернувся вчора на цьому скандальному спеціально організованому рейсі ... полетіли з країни на Балі .. 13, 14, 15 березня (!! !) .. Тобто наплювали на попередження та прохання повернутися (не їхати). У світі бушує пандемія, а вони вирішили через півсвіту у відпустку злітати - погуляли, пляж, газ-квас, сходили в СПА, ресторани, побили пару тижнів на курорті і ..вимагають їх повертати! Це - свинство, не по закону, не по суду - по совісті. Ви погуляли, а тепер хочете додому за всяку ціну, може, пронесе, і плювати вам на безпеку інших???", - поскаржився Арсен Аваков.

Глава МВС наголосив, що це, в першу чергу, це не чесно по відношенню до мільйонів людей, які живуть в країні. Більше 75% хворих на коронавірус в Києві - прилетіли на літаках, 25% вторинне зараження від них же - вже в Києві.

Арсен Аваков заявив, що за декілька днів авіа-чартерної істерії і інцидентів зробив кілька висновків:

 "МВС не дасть більше згоди ні на один авіаційний чартер. Пасажирське авіасполучення - закрито. Винятки будуть рідкісні і тільки окремим рішенням - зі 100% обсервацією під контролем санітарних лікарів з подальшим тестом ПЛР. Тільки так - і не потрібно прокльонів, що мені надсилають з-за кордону - заради безпеки мільйонів - ми підемо на незручності для кількох тисяч. Крапка", - підкреслив глава МВС.

За словами Арсена Авакова, ті, хто знаходиться зараз на обсервації в Київських готелях: завтра і післязавтра - за рішенням головного санітарного лікаря - у всіх візьмуть матеріали на ПЛР тест. За фактом результату тесту - якщо ураження вірусом не виявлено - поліція розвезе кожного по домівках під жорстке зобов'язання з жорсткою домашньої ізоляцією і контролем з боку поліції і санітарних лікарів.

"Ті, хто втік з автобусів і ухилився від обсервації на цей момент - уже отримали адміністративні протоколи або будуть піддані цієї санкції (всі громадяни встановлені) - санкція: штраф до 17 000 гривень. Якщо у кого-то з пасажирів рейсу буде виявлений вірус - поліція прийме рішення про висунення звинувачень у відповідності зі ст.325 - аж до арешту і утримання під вартою до 3-х років. Ніяких іграшок і жартів .. у нас вже загинуло від вірусу 17 осіб", - зробив останнє попередження очільник МВС.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Арсен Аваков заявив,  що карантин в Україні може тривати 2 місяці. Він також нагадав, що це мінімальний термін, на який схожі заходи запроваджують у країнах Європи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?