Генсек ООН чітко пояснив, що насправді зараз відбувається у світі
Категорія
Світ
Дата публікації

Генсек ООН чітко пояснив, що насправді зараз відбувається у світі

Генсек ООН чітко пояснив, що насправді зараз відбувається у світі
Джерело:  online.ua

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш наголосив, що станом на 1 квітня у світі зафіксували понад 850 тисяч випадків зараження коронавірусом. Впливовий політик вирішив однією короткою, проте чіткою фразою пояснити усім, хто ще не зрозумів, що насправді зараз відбувається у світі. Генсек ООН наголосив, що пандемія коронавірусу – найбільша криза усього світу, починаючи з часів Другої світової війни. Саме тому людям необхідно не ігнорувати заклики та вимоги влади, світових організацій, адже це може коштувати життя. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ООН.

"Нинішній спалах коронавірусу є найбільшим викликом після Другої світової війни", - підкреслив Антоніу Гутерріш.

Він також звернув увагу на те, що пандемія загрожує кожній країні та, ймовірно, призведе до спаду, "який, не можна порівняти ні з чим з недавнього минулого".

Що важливо розуміти, нещодавно очільник ООН терміново звернувся до лідерів країн "Великої двадцятки" на тлі глобального поширення пандемії коронавірусу. Антоніу Гутерріш несподівано для міжнародної спільноти закликав невідкладно скасувати мита та санкції, які раніше ввели проти низки країн, що розвиваються. За його словами, це рішення може допомогти їм впоратися з пандемією.

"Це, перш за все, людська криза з багатогранними погрозами. Навіть у найбагатших країнах ми бачимо тиск, який відчувають системи охорони здоров’я, соціально-економічні наслідки пандемії вже відчутно – школи закриваються, нерівність поглиблюється, багато країн – не в змозі задовольнити... потреби літніх людей...", - нагадав усім генсек ООН.

Варто звернути, що, згідно з останніми прогнозами ВООЗ, найближчим часом можна очікувати піку спалаху коронавірусу і стабілізації ситуації у Європі.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше представники організації Об’єднаних Націй розробили план щодо допомоги для України на тлі пандемії коронавірусу COVID-19. Все, що про нього потрібно знати, - читайте тут.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?