Коли Україна зможе повернутися до нормального життя - Кабмін здивував прогнозом
Категорія
Україна
Дата публікації

Коли Україна зможе повернутися до нормального життя - Кабмін здивував прогнозом

Коли Україна зможе повернутися до нормального життя - Кабмін здивував прогнозом
Джерело:  online.ua

Українці активно продовжують боротися з поширенням пандемії коронавірусу. Багатьох громадян нашої країни цікавить питання, скільк ж саме доведеться вести цю боротьбу та коли з'явиться можливість повернутися до нормального життя. Очільник МВС Арсен Аваков вже озвучив свій прогноз - за його словами, це може статися вже після 15 травня. Глава відомства наголосив, що наразі ніхто не знає, коли в Україні закінчиться пандемія. Все залежатиме від ситуації та того, наскільки ефективною буде боротьба з недугою. Про це Аваков написав в соціальних мережах, передає ONLINE.UA.

"На мою думку, країна почне повертатися до нормального життя лише після 15 травня. І це – припущення оптиміста", – написав міністр.

За словами Авакова, все залежить від людей. Якщо вони уникатимуть обіймів і шашликів у парках, дотримуватимуть всіх обмежень, рівня трагічних втрат вдасться уникнути. Глава МВС нагадав, що наразі карантин скасували лише в Китаї, а інші держави лише посилюють його.

Очільник МВС також розповів про ситуацію зі забезпеченням країни всім необхідним:

  • незабаром незабезпечені українці почнуть отримувати допомогу від держави;

  • є пакет допомоги реальному сектору економіки;

  • з продуктами проблем не буде;

  • засоби захисту теж є, регулярно здійснюють нові поставки;

  • поліцейські, рятувальники, прикордонники, Нацгвардія теж забезпечені.

Варто звернути увагу на те, що раніше Аваков попередив, що карантин в Україні може протривати 2 місяці. Це мінімальний термін, на який схожі заходи запроваджують у країнах Європи. Раніше чиновник наголошував, якщо ситуація з поширенням COVID-19 не покращиться, то обмежувальні заходи можуть діяти, як мінімум, до 12 травня.

Як повідомляв раніше ОNLINE.UA, Арсен Аваков 1 квітня невідкладно звернувся до всіх українців — він наголосив, що МВС не дасть більше згоди ні на один авіаційний чартер та пояснив, чому ухвалив дане рішення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?