Ціна російської нафти продемонструвала рекордне падіння - важливі дані
Категорія
Світ
Дата публікації

Ціна російської нафти продемонструвала рекордне падіння - важливі дані

Ціна російської нафти продемонструвала рекордне падіння - важливі дані
Джерело:  online.ua

Ціна російської нафти Urals 31 березня знизилася до 13 доларів за барель. Варто звернути увагу на те, що 30 березня знижка становила 4,75 дол — це максимум з червня 2008 року. Вартість Urals c поставкою у Середземномор'ї подешевшала до 15,25 дол за барель - це мінімальне значення з червня 1999 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російське агентство "РБК".

Що важливо розуміти, розрахункова ціна Urals в російських портах становила в понеділок 30 березня: на умовах FOB Новоросійськ — 12,96 дол (знижка до північноморського датованого — мінус 4,79 дол) та на умовах FOB Приморськ — 11,41 дол (знижка — мінус 6,34 дол). Експерти ще раніше попереджали,що зниження Urals до рівня менш як 15 дол за барель призведе до масштабного скорочення нафтогазових доходів бюджету Росії.

Варто звернути увагу на те, що в найближчі декілька місяців на ціну впливатимуть два шокових фактори — катастрофічне падіння попиту на нафту через поширення пандемії коронавірусу і цінова війна Росії та Саудівської Аравії. Цю тезу також підтверджують аналітики Bank of America у своєму новому огляді.

"До 2020 року попит на нафту впаде на рекордні 4,5 млн бар. у добу, ціна сорту Brent в середньому становитиме 37 дол, але в найближчі тижні може опускатися нижче 20 дол за барель. На фізичному ринку ситуація ще гірша: у багатьох регіонах світу нафта продається менш ніж за 10 дол за барель, а в деяких районах вже негативні ціни (постачальники змушені доплачувати, щоб у них забрали нафту)", - сказано в повідомленні.

Згідно з прогнозами аналітиків, у 2021 році Brent може подорожчати до 45 дол за барель на тлі колапсу видобувних проектів і відновлення попиту на нафту, однак ситуація залишається вкрай непередбачуваною, оскільки абсолютно не ясно, як виглядатиме картина споживання після пандемії.

 Раніше ONLINE.UA повідомляв, що бюджет Росії у поточному році може втратити майже 3 трлн рублів (37,5 млрд доларів) доходів від продажу нафти через низькі ціни - ці дані озвучив Мінфін РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?