Скоро все розвалиться: спецслужби ЄС розкрили план команди Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Скоро все розвалиться: спецслужби ЄС розкрили план команди Путіна

Скоро все розвалиться: спецслужби ЄС розкрили план команди Путіна
Джерело:  online.ua

Люди очільника Кремля Володимира Путіна безсоромно продовжують використовувати глобальну коронавірусну кризу для поширення пропаганди та дезінформації. Про нові маніпуляції та фейки російської влади розповідається у новому звіті East Stratcom, команди Європейської служби зовнішніх дій. Важливий документ оприлюднили 1 квітня - відомо, що він охоплює період 20-27 березня. У звіті йдеться про понад 150 випадків дезінформації, яку поширює РФ, про COVID-19 з 22 січня, передає ONLINE.UA.

Варто звернути увагу на те, що East Stratcom - спеціальний підрозділ, до мандату якого належить розвінчання фальшивих новин, які поширює російська влада.

У звіті зазначається, що прокремлівські боти активно поширювали твердження, що Європейський Cоюз не може впоратись з пандемією і "ось-ось розвалиться", а також що "ЄС егоїстичний і зраджує власним цінностям".

"Наприклад, в Україні катастрофічні повідомлення про неминучий крах ЄС поєднувались із представленням України як "неспроможної держави" (failed state), яку "покинули її європейські союзники". Окрім того,  російські державні ЗМІ зосередили свою увагу на підкресленні готовності Росії до боротьби зі спалахом. Також вони широко висвітлювали російську допомогу Італії, стверджуючи, що "Росія допомагає Італії, а ЄС ні", - сказано в повідомленні.

East Stratcom звертає увагу міжнародної спільноти на те, що деякі країни безсоромно використовують кризу суспільної охорони здоров'я для просування геополітичних інтересів, часто безпосередньо кидаючи виклик авторитету ЄС та його союзників.

Що важливо розуміти, нещодавно Європейська служба зовнішніх дій оприлюднила документ, у якому звинуватила Кремль у кампанії з дезінформації щодо коронавірусу.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше МЗС РФ цинічно розкритикувало  приєднання Північної Македонії до НАТО, додавши, що це не допоможе у боротьбі з коронавірусом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?