Росіянам у Татарстані заборонили виходити з дому без спеціального пропуску
Категорія
Світ
Дата публікації

Росіянам у Татарстані заборонили виходити з дому без спеціального пропуску

Росіянам у Татарстані заборонили виходити з дому без спеціального пропуску
Джерело:  online.ua

У Татарстані місцева влада ввела систему пропусків для виходу з дому — отримати їх можна через СМС. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російські медіа, які цитують заяву уряду.

Обмеження ввели через поширення коронавірусу COVID-19. Мешканцям регіону необхідно відправити безкоштовну СМС на спеціальний номер, додати у текст слово "РЕЄСТРАЦІЯ" та свої особисті дані, номер паспорту й адресу включно.

Після абонент отримає відповідь з кодом. Його необхідно відправити на цей номер, додавши позначку "МЕТА" й пояснити, навіщо він хоче вийти з дому. Лише після цих маніпуляцій надійде СМС з кодом дозволу й терміном дії пропуску.

Спеціальні пропуски потрібні для відвідування суду, лікарні чи ветеринарної клініки, банку, участі у похороні, доставки дітей до навчальних закладів, поїздки на дачу, до хворих родичів.

Утім, такі пропуски не потрібні для відвідування найближчого магазину, прогулянки з собакою, або щоб винести сміття.

Загалом в Росії зареєстрували станом на 1 квітня майже 2,8 тисячі хворих на COVID-19. Померли 24 людини.

Як повідомляв ONLINE.UA, в КНР попередили, що окрему небезпеку під час пандемії становлять люди, які заразилися коронавірусом COVID-19, однак хвороба — безсимптомна. Китайська влада планує з 1 квітня публікувати офіційні дані щодо виявлених випадків інфекції без симптомів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?