Тільки б Путін не плакав: Лукашенко зважився на нове дивне рішення
Категорія
Політика
Дата публікації

Тільки б Путін не плакав: Лукашенко зважився на нове дивне рішення

Тільки б Путін не плакав: Лукашенко зважився на нове дивне рішення
Джерело:  online.ua

Нещодавно білоруський лідер Олександр Лукашенко заявив, що має серйозний намір відвідати Росію з приводу дня перемоги 9 травня. Він звернув увагу на те, що свято й паради не втрачатимуть своєї яскравості навіть через загрозу пандемії, а також пообіцяв, що жодних заходів безпосередньо у республіці з цієї нагоди не скасують. Проте 31 березня стало відомо, що парад до 75-річчя перемоги у Другій світовій війні пройде в Мінську 9 травня у вечірній час - таке дивне рішення Лукашенко ухвалив, щоб точно встигнути відвідати в першій половині дня парад у Москві. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на АФН.by

"Мене часто питають — а ви поїдете на парад у Москву? Звісно. Якщо ж з Білорусі ніхто не поїде до Москви, то хто ж тоді поїде. Зрозуміло, що з України ніхто не поїде", — заявив Лукашенко.

Раніше білоруський лідер скаржився на те, що існує певна проблема — у Білорусі на цей самий час планують провести аналогічні заходи. Однак, як бачимо, Лукашенко вирішив пожертвувати власними планами та планами цілої країни, аби встигнути навідатися до Путіна.

Інформацію про перенесення святкування в Мінську вже підтвердив заступника міністра оборони Білорусі Сергія Потапенка.

"Парад планується провести у вечірній час в традиційному форматі – за участю повітряного ешелону, механізованої і пішої колон. Тривалість проведення параду до 60 хвилин. В складі пішої колони параду пройдуть 20 білоруських парадних розрахунків і по одному з Росії і Китаю. У складі механізованої колони планується участь 185 одиниць техніки в складі 18 парадних розрахунків, включаючи БТР-82А і ракетні комплекси "Іскандер. Також у параді планують задіяти 42 літаки та гелікоптери", - розповів він.

В мережі багатьох білорусів, українців, та навіть росіян, рішення про перенесення параду обурило.

"Бацька все зробить - тільки б Путін не плакав; зупиніть планету - я зійду; давно такого не бачив; номер року; можна і на 10 травня перенести! головне, щоб до Путіна встигнути; Лукашенко знає, як це все насправді виглядає? Вже навіть не смішно - можна заплакати", - коментують новину в інтернеті.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Лукашенко пригрозив жорсткою відповіддю США  за танки на кордоні Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?