Це станеться 2-го квітня - генсек НАТО терміново звернувся до України
Категорія
Політика
Дата публікації

Це станеться 2-го квітня - генсек НАТО терміново звернувся до України

Це станеться 2-го квітня - генсек НАТО терміново звернувся до України
Джерело:  online.ua

В ході онлайн-пресконференції 1 квітня генсек НАТО Єнс Столтенберг поділився чудовими новинами - він наголосив, що міністри закордонних справ країн-членів Альянсу уже 2 квітня схвалять новий пакет допомоги для України та Грузії. Окрім того, політик анонсував порядок денний засідання очільників МЗС країн-членів блоку, яке пройде у форматі відеоконференції. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Альянсу.

Єнс Столтенберг звернув увагу на те, що у зв’язку зі зміною формату зустрічі на відеоконференцію, її порядок денний було відкориговано.

"Хоча в нас не буде зустрічі з Грузією і Україною, я очікую, що глави МЗС підтримають новий пакет допомоги, який посилить нашу політичну та практичну підтримку обох країн... Я очікую, що міністри схвалять новий пакет підтримки для Грузії та України, щоб більше зміцнити наше партнерство, включно з навчаннями в Чорноморському регіоні, який є стратегічно важливим для НАТО", - підкреслив глава Альянсу.

Єнс Столтенберг також пояснив, що пакет допомоги України, який схвалять дипломати вже 2 квітня, буде додатковим до вже існуючих.

В МЗС України наголосили, що офіційний Київ зацікавлений в отриманні "статусу учасника Програми розширених можливостей НАТО як додаткового інструмента поглиблення співробітництва у військовій сфері; відновлення засідань Комісії Україна-НАТО на високому рівні; оновлення Комплексного пакету допомоги НАТО для України.

Варто також згадати, що очільник НАТО Єнс Столтенберг 19 березня презентував у штаб-квартирі свій щорічний звіт за 2019 рік і вперше в історії це було зроблено через відеоконференцію, а питання ставилися по Skype.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  МЗС РФ цинічно розкритикувало  приєднання Північної Македонії до НАТО, цинічно зазначивши, що це не допоможе країні у боротьбі з пандемією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?