В Україні успішно випробували надпотужну ракету - це потрібно побачити кожному
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні успішно випробували надпотужну ракету - це потрібно побачити кожному

В Україні успішно випробували надпотужну ракету - це потрібно побачити кожному
Джерело:  online.ua

Секретар РНБО Олексій Данілов поділився чудовими новинами. Він розповів, що в Україні в умовах замкнутого циклу створили ракету, що здатна уражати цілі на відстані 120 км. Окрім того, Данілов наголосив, що ніякий коронавірус не зупинить виконання української ракетної програми. Відео видовищного випробовування очільник РНБО оприлюднив в Facebook, передає ONLINE.UA.

"Маємо гарну новину – ДККБ «Луч» 30-31 березня проведено чергове успішне випробування ракети «Вільха-М». Вперше в Україні в умовах замкнутого циклу досягнуто ураження цілі на відстані 120 км. Незважаючи на складні метеоумови за яких відбувалися випробування, усі запуски були успішними... Слава Україні!", - зазначив у своєму повідомленні Олексій Данілов.

Він також нагадав українцям, що реалізація української ракетної програми проходить за активної участі Міністерства оборони України та Генерального штабу ЗСУ.

Варто звернути увагу на те, що ще в лютому цього року колишній міністр оборони Олексій Загороднюк повідомив, що Україна тільки розробляє концепцію розвитку ракетної галузі і не планує зупиняти розробку проєктів "Нептун" і "Вільха". Він ще тоді заявляв, що на ракетну галузь у порівнянні з минулим роком планувалося збільшити витрати на 300 млн грн.

Як відомо, осінню минулого року Україна успішно випробувала комплекс ЖК-360МЦ "Нептун". Ракета Р-360 здійснила політ більше ніж на 250 кілометрів. Перед цим, в липні 2019 року, також випробували реактивну систему залпового вогню "Вільха" зі збільшеною дальністю ураження.

Раніше  ONLINE.UA повідомляв, що український лідер Володимир Зеленський вивів зі складу Ради національної безпеки і оборони ексгенпрокурора Руслана Рябошапку та колишнього главу Кабміну Олексія Гончарука. Все, що важливо про це знати - читайте тут.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?