"Слуги народу" написали заяву на главу Офісу Зеленського - що відбувається
Категорія
Політика
Дата публікації

"Слуги народу" написали заяву на главу Офісу Зеленського - що відбувається

"Слуги народу" написали заяву на главу Офісу Зеленського - що відбувається
Джерело:  online.ua

Депутати із політичної сили "Слуга народу" вимагають негайно перевірити факти в оприлюднених нардепом Гео Леросом відеозаписах і притягнути винних до відповідальності, а не самого Лероса. Як відомо, останній оприлюднив відеозаписи, на яких чоловік, схожий на брата глави Офісу президента Андрія Єрмака – Дениса Єрмака – проводить переговори про працевлаштування неназваних осіб на певні посади в органах влади. Про заяву "слуг народу" в ДБР, ОГП, СБУ, САП і МВС повідомляє нардеп Микита Потураєв у Фейсбук та публікує фотодокази, передає ONLINE.UA.

"Інформація може свідчити про торгівлю державними посадами за участі посадовців Офісу Президента України. Але реакція деяких правоохоронних органів у цих обставинах була вкрай дивною - адже запитання у них виникли не до змісту оприлюднених записів, на що в першу чергу ті повинні були б звернути увагу, а до факту того, що вони стали можливими. Вважаємо такі дії загрозливими для громадянського суспільства та його базових прав і свобод", - пише Потураєв.

"Слуги народу" закликають правоохоронців виключити дії, які можна було б розглядати, як тиск або переслідування Лероса. Народні обранці вже звернулися до Офісу генерального прокурора, Державного бюро розслідувань, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Міністерства внутрішніх справ України із жорстким закликом розслідувати безпосередньо суть оприлюднених записів. Як відомо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура за заявою Лероса розпочала кримінальне провадження.

Що важливо розуміти, Андрій Єрмак зізнався, що на оприлюдненому відео дійсно його брат Денис та додав, що планує звернутися із заявою до СБУ та ДБР.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 20 березня Володимир Зеленський звільнив народного обранця від політичної сили "Слуги народу" Гео Лероса  з посади свого позаштатного радника.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?