Євросоюз розніс вщент новий указ Путіна щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз розніс вщент новий указ Путіна щодо України

Євросоюз розніс вщент новий указ Путіна щодо України
Джерело:  online.ua

Влада Європейського Союзу вкотре вирішила жорстко поставити на місце очільника Кремля Володимира Путіна та усю російську владу. В ЄС вщент рознесли новий скандальний указ російського президента, яким більшу частину окупованого Криму та місто Севастополь було додано до переліку прикордонних територій Російської Федерації, де особи без російського громадянства не можуть володіти землею. Євросоюз заявив, що не визнає і ніколи не визнає подібних указів. Про це офіційний Москві нагадав речник високого представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки, передає ONLINE.UA.

"Європейський Союз не визнає незаконної анексії Кримського півострова Росією. Ця анексія є явним порушенням міжнародного права. Тому Євросоюз не визнає і цей указ, який є ще однією спробою насильницької інтеграції незаконно анексованого півострова у Росію. Крим є частиною України", - сказано в заяві речника ЄС.

Євросоюз нагадав Кремлю, що указ порушує норми міжнародного гуманітарного права, адже це ще один крок у напрямі нав'язування російського громадянства на півострові. Окрім того, він також може призвести до свавільного позбавлення майна.

"Європейський Союз і надалі очікує, що Росія припинить усі порушення міжнародного права на Кримському півострові. Європейський Союз є непохитним у своїй підтримці незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в межах її кордонів, визнаних міжнародною спільнотою", - сказано в офіційній заяві ЄС.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна підготувала неприємний сюрприз для Путіна- прокуратура вже розслідує факт привласнення державної і приватної власності на тимчасово окупованій території Криму, що є порушенням міжнародного гуманітарного права.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?