Жорсткий карантин: які саме обмеження хоче посилити Кабмін
Категорія
Україна
Дата публікації

Жорсткий карантин: які саме обмеження хоче посилити Кабмін

Жорсткий карантин: які саме обмеження хоче посилити Кабмін
Джерело:  online.ua

У Кабінеті міністрів підтвердили намір щодо посилення карантину в Україні та прояснили, про що саме йдеться. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на урядовий портал.

За словами міністра охорони здоров'я Максима Степанова, заходи будуть чинними до 24 - дати закінчення надзвичайної ситуації. Передбачається, що для цього внесуть зміни до постанови №211. Документ під назвою "Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" оприлюднять у новій редакції.

"З метою унеможливлення поширення коронавірусної хвороби пропонується запровадити ефективну комбінацію профілактичних немедикаментозних заходів, серед яких: домашня ізоляція, соціальне дистанціювання осіб віком старших 60 років, обмеження відвідування парків та зон відпочинку та інше", - пояснив міністр.

У Кабміні запропонували заборонити:

  • виходити у громадські місця без маски чи респіратору;

  • збиратися у групи понад дві особи (за винятком службової необхідності чи супроводу дітей);

  • бути у громадських місцях особам до 16 років без дорослих;

  • відвідувати парки, сквери, зони відпочинку, лісопаркові й прибережні зони (за винятком вигулу тварин однією особою та службової необхідності);

  • відвідувати спортивні та дитячі майданчики;

  • проводити масові заходи, де участь беруть понад 10 осіб (виключення — забезпечення роботи органів влади).

Урядова пресслужба додала, що окремі заходи ввели на місцевому рівні у деяких регіонах.

"Всі інші нововведення будуть опрацьовані з урахуванням пропозицій Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової та профільних міністерств та відомств", - зазначили посадовці.

Як повідомляв ONLINE.UA, епідемія коронавірусу COVID-19 в Україні може досягти пікових значень  вже у середині квітня. За словами заступника голови МВС Антона Геращенка, це може спричинити продовження карантину, бо він чинний лише до 24 квітня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?