Ми все бачимо - НАТО озвучило різке застереження Кремлю
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми все бачимо - НАТО озвучило різке застереження Кремлю

Ми все бачимо - НАТО озвучило різке застереження Кремлю
Джерело:  online.ua

В ході онлайн-пресконференції генсек НАТО Єнс Столтенберг зробив жорстке попередження команді очільника Кремля Володимира Путіна. Він підкреслив, що попри пандемію коронавірусу Альнс зберігає здатність проводити військові операції - особливо з огляду на військову активізацію Росії біля кордонів НАТО. Генсек наголосив, що блок дуже добре бачить всі провокації, які здійснює російська сторона - і про це офіційній Москві краще не забувати, інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Альянсу.

"Звичайно, ми бачимо суттєву військову активність біля кордонів НАТО з новими військовими навчаннями у західних військових округах Росії. Ми бачили суттєву російську присутність у Північному морі", - заявив Єнс Столтенберг.

За його словами, попри пандемію коронавірусу готовність блоку проводити операції збереглася і підірвати її ніхто не зможе.

"Ми відкоригували проведення деяких військових навчань, деякі скасували. Але це не змінює, не підриває нашу операційну готовність... НАТО має продовжити патрулювати наш повітряний простір. Ми повинні бути присутніми на землі, але також у повітрі і на морі. Наші постійні сили ВМС продовжують патрулювати моря", - заспокоїв міжнародну спільноту Єнс Столтенберг.

Окрім того, очільник НАТО наголосив, що від початку пандемії Альянс робить все можливе, щоб обмежити поширення коронавірусу і зменшити ризик зараження для військових та цивільних.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше глава НАТО Столтенберг заявив, що міністри закордонних справ країн-членів Альянсу уже 2 квітня схвалять новий пакет допомоги для України та Грузії. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?