Не є великою проблемою: НБУ заспокоїв українців на порозі кризи
Категорія
Економіка
Дата публікації

Не є великою проблемою: НБУ заспокоїв українців на порозі кризи

Не є великою проблемою: НБУ заспокоїв українців на порозі кризи
Джерело:  online.ua

Нацбанк України вважає ймовірним збільшення дефіциту державного бюджету, однак це не нашкодить макрофінансовій стабільності. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на онлайн конференцію Європейської бізнес асоціації за участю українських посадовців.

За словами заступника голови правління НБУ Дмитра Сологуба, короткострокове підвищення дефіциту — інструмент боротьби проти наслідків кризи.

"Розрахунки уряду показують зростання дефіциту державного бюджету у 2020 році з 2% до 8%. Так, це значне зростання, але потім економіка відновиться. Короткострокове зростання дефіциту бюджету на один рік не є великою проблемою", - пояснив він.

Сологуб стверджував, що Україна у порівнянні з іншими країнами своєї категорії (ті, що розвиваються) не в такій поганій ситуації.

"У нас є доступ до допомоги від інших донорів, не потрібно вести довгих переговорів. Потрібно зробити те, що давно потрібно було зробити, і отримати доступ до фінансування", - додав посадовець.

Окрім того може зрости показник держборгу до ВВП — до 70%. Якщо економіка поновить зростання наступного року, воно становитиме 10%, а реальне - 3%. Тоді співвідношення знизиться.

Як повідомляв ONLINE.UA, прем'єр-міністр Денис Шмигаль виступив з невідкладною заявою. Він наголосив, що Кабінет міністрів оновив макроекономічний прогноз, погіршивши прогноз інфляції з 5,5% до 8,7%, середньорічного курсу гривні — з 27 гривень за долар до 29,5 гривні за долар.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?