Потрібно кілька тижнів: Кабмін обіцяє, що не кине на призволяще безробітніх
Категорія
Економіка
Дата публікації

Потрібно кілька тижнів: Кабмін обіцяє, що не кине на призволяще безробітніх

Потрібно кілька тижнів: Кабмін обіцяє, що не кине на призволяще безробітніх
Джерело:  online.ua

В Офісі президента України Володимира Зеленського пообіцяли, що складуть списки малозабезпечених категорій громадян, щоб надати фінансову допомогу найбіднішим українцям під час карантину. Це питання детально обговорювалося на щоденній селекторній нараді під головуванням українського лідера щодо боротьби з поширенням пандемії. Глава держави нагадав усім, що наразі в Україні зафіксували 669 випадків захворювання, 120 з яких були підтверджені 31 березня, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт ОПУ.

"Ми бачимо, що карантин потрібен. Я впевнений, що він врятує багато життів. Однак уряд мусить знайти кошти, щоб допомогти найбіднішим українцям. Складіть список якомога швидше, і давайте розрахуємо, скільки грошей ми можемо виділити", – звернувся Зеленський до глави уряду Дениса Шмигаля.

Той відповів, що було зупинено зростання цін на соціально значущі товари. За його словами, деякі продукти навіть подешевшали. Окрім того, КМУ уже розробляє програму зі створення робочих місць для тих, хто приїхав з-за кордону чи втратив роботу у зв’язку з поширенням коронавірусу.

"Ми плануємо створити багато робочих місць уже за кілька тижнів. Зокрема, нам будуть потрібні люди для ремонту доріг, вимощування тротуарів, прибирання територій. Багато різних вакансій", - наголосив Денис Шмигаль.

Окрім того, в ході наради президент та міністри уважно розглянули можливість упровадження додаткових, більш жорстких карантинних заходів. Зокрема, йшлося про режим "усі в масках" з 6 по 24 квітня та обмеження кількості людей при перебуванні на вулиці. Адже саме на Великодні свята очікується пік захворюваності на коронавірус.

Також стало відомо, що Кабмін вже готує протокол лікування COVІD-19. Україна буде купувати за кордоном ліки, щоб запобігати ускладненням хвороби й не доводити недужих до потреби у штучній вентиляції легень.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, глава уряду Денис Шмигаль наголосив, що Міністерство соціальної політики активно шукає можливість проіндексувати пенсії в Україні вже у квітні поточного року. Він також зазначив, поки у відомстві проводять перерахунок.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?