Валютні обмеження - чи введе їх Нацбанк в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Валютні обмеження - чи введе їх Нацбанк в Україні

Валютні обмеження - чи введе їх Нацбанк в Україні
Джерело:  online.ua

У Національному банку України наголосили, що ситуація — безпідставна для введення валютних обмежень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на представництво відомства у Facebook.

На думку фахівців, кризову ситуацію можна обійти без подібних рішень.

"Макроекономічна ситуація наразі не є надто сприятливою для пожвавлення процесу валютної лібералізації. Однак і підстав для запровадження валютних обмежень немає", - проінформували в НБУ.

Зазначається, що обмеження для валюти нашкодять бізнесу й економіці загалом. Водночас скасування їх перетвориться у майбутньому на довгий процес.

Європейська бізнес асоціація провела під час дистанційної зустрічі опитування, яке підтвердило "дискомфорт" для бізнесу. Підприємства вивели важливість відсутності обмежень на один рівень з так званими "кредитними канікулами".

Нагадаємо, у світі спостерігається масштабна рецесія через пандемію коронавірусу COVID-19. Світові організації назвали її наслідки страшнішими за усі кризи попередніх років.

Як повідомляв ONLINE.UA, Нацбанк України вважає ймовірним збільшення дефіциту державного бюджету, однак це не нашкодить макрофінансовій стабільності. За словами заступника голови правління НБУ Дмитра Сологуба, короткострокове підвищення дефіциту — інструмент боротьби проти наслідків кризи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?