Коронавірус в Україні - кількість випадків COVID-19 на вечір 1 квітня
Категорія
Україна
Дата публікації

Коронавірус в Україні - кількість випадків COVID-19 на вечір 1 квітня

Коронавірус в Україні - кількість випадків COVID-19 на вечір 1 квітня
Джерело:  online.ua

Міністерство охорони здоров'я виступило з новими даними щодо поширення коронавірусу COVID-19. Станом на вечір у середу, 1 квітня, у країні зареєстрували 794 випадки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційну сторінку відомства у Facebook.

"За даними ЦГЗ, станом на 22:00 1 квітня в Україні 794 лабораторно підтверджені ПЛР-дослідженням випадки COVID-19. Усього в Україні зафіксовано 20 летальних випадків від COVID-19. Загалом 13 людей вже одужали — повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі", - зазначили в МОЗ.

Інфекція почала поширюватися з китайського мегаполісу Ухань в січні 2020 року. Влада КНР вдалася до жорстких заходів через епідемію - заборонила пасажирський рух між містами, скасувала усі святкові заходи з приводу місцевого нового року.

Вже у 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я офіційно вивела поширення COVID-19 на рівень пандемії - хворобу реєстрували у всіх регіонах планети.

В Україні ввели режим надзвичайної ситуації з 25 березня. Він буде чинним до 24 квітня, однак прем'єр-міністр Денис Шмигаль припустив його скасування, якщо ситуація поліпшиться. Цей режим жодним чином не обмежує українців у пересуванні чи виходах на вулицю, оскільки це не надзвичайний стан. Він перш за все потрібен державним службам для посиленої роботи.

Як повідомляв ONLINE.UA, очільник МВС Арсен Аваков вже озвучив свій прогноз  щодо коронавірусу — за його словами, це може статися вже після 15 травня. Глава відомства наголосив, що наразі ніхто не знає, коли в Україні закінчиться пандемія. Все залежатиме від ситуації та того, наскільки ефективною буде боротьба з недугою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?