Скільки коштує лікування від коронавіруса в Україні: медики назвали суму
Категорія
Україна
Дата публікації

Скільки коштує лікування від коронавіруса в Україні: медики назвали суму

Скільки коштує лікування від коронавіруса в Україні: медики назвали суму
Джерело:  Укрінформ

Медики підрахували, скільки коштує лікування від коронавіруса в Україні. За їхніми розрахунками, лікування одного хворого обійдеться в 5-10 тисяч гривень. Таку суму назвав головний лікар Івано-Франківської центральної міської клінічної лікарні Тарас Масляк, передає ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

"Ми в нашому закладі підрахували, що вартість лікування пацієнта, хворого Covid-19, становить від 5 до 10 тисяч гривень", - заявив лікар.

Слід додати, що українців від коронавіруса лікуватимуть безкоштовно. Про це заявляє українська влада, яка закликає громадян країни не займатися самолікуванням і при появі симптомів коронавіруса звертатися за медичною допомогою до сімейних лікарів. При цьому з 1 квітня в рамках запуску другого етапу медреформи система охорони здоров'я в Україні почала працювати в іншому режимі - Національна служба здоров'я України передбачила спеціальний тариф для оплати роботи закладів охорони здоров'я, які надають медичну допомогу хворим COVID-19. МОЗ України буде контролювати, щоб пацієнти з коронавірусною хворобою, які потрапляють до лікарень, мали повне забезпечення лікарськими засобами, медичними виробами для симптоматичного лікування, а в разі необхідності отримували специфічне лікування і відповідне забезпечення.

Нагадаємо, у всьому світі станом на ранок 2 квітня число захворілих на коронавірус наближається до мільйона людей. Лідирують по захворюваності США - там кількість хворих вже перевищує 200 тисяч. На другому місці Італія - понад 110 тисяч хворих, на третьому - Іспанія, де підтверджено вже 104 тисячі випадків захворювання коронавірусною інфекцією. В Україні на даний момент підтверджено 804 випадки захворювання.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ВООЗ дозволила почати тестування двох вакцин від коронавіруса, які розробили в США. Перші результати досліджень будуть відомі в червні 2020 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?