Транзит газу через Україну: як змінився обсяг за новим контрактом
Категорія
Економіка
Дата публікації

Транзит газу через Україну: як змінився обсяг за новим контрактом

Транзит газу через Україну: як змінився обсяг за новим контрактом
Джерело:  online.ua

Протягом першого кварталу 2020 року через Україну пройшли транзитом близько 11,1 мільярда кубометрів газу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Оператора газотранспортної системи.

За оприлюдненими даними, цей показник на 53% менше показників аналогічного періоду попереднього року. У порівнянні з даними за період 2014-2019 року обсяги зменшилися удвічі.

Нагадаємо, з 1 січня стала чинною нова домовленість про транзит між Україною та Росією. Цьому передували жорсткі переговори, в яких брали участь представники Євросоюзу — як зацікавлені посередники.

За оновленим контрактом, "Газпром" сплачує за потужності до 65 мільярдів кубометрів на рік.

Перший квартал 2020 року відзначився послугою short-haul. Вона дозволяла замовити транзит поміж європейськими країнами через українську систему. Нею скористався трейдер маршруту Угорщина — Словаччина.

У західному напрямку транзит сягнув обсягу в 9,8 мільярда кубометрів газу. Це на 42% менше обсягів січня-березня 2019 року. Показник транзит у південному напрямку сягнув 1,2 мільярда кубометрів. Це вже на 70% менше.

Як повідомляв ONLINE.UA, НАК "Нафтогаз" заявили про зниження цін газу для населення на 14% у порівнянні з рівнем лютого. Відомство оголосило оновлені паливні тарифи для українців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?