Вчені знайшли слабке місце коронавірусу COVID-19 - що про це відомо
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені знайшли слабке місце коронавірусу COVID-19 - що про це відомо

Вчені знайшли слабке місце коронавірусу COVID-19 - що про це відомо
Джерело:  online.ua

Науковці стверджують, що зупинити поширення коронавірусу COVID-19 можна завдяки впливу на його білкові шипи — саме ними він кріпиться до людських клітин. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на журнал Nature.

До таких висновків прийшли вчені з Університету Міннесоти. На їх думку, це слабке місце вірусу можна використати у розробці медикаментів.

Команда під керівництвом професора Фань Лі вивчила зв'язок між сьогоденним коронавірусом та інфекцією SARS - атиповою пневмонією, яка вийшла на рівень епідемії у 2002-2003 роках. Головна відмінність — мутація згаданих "шипів". Вони дозволили ефективніше закріплюватися у тілі людини.

Зокрема, ці гілочки більш компактні у COVID-19, якщо порівняти його з попередниками.

Також вчені зазначили, одна єдина мутація дозволила SARS уражати людей окрім тварин. Щоб сучасний вірус дійшов для людини, знадобилося кілька таких мутацій.

Нагадаємо, станом на 2 квітня у світі виявили близько 952 тисяч випадків нового коронавірусу. З 11 березня статус поширення інфекції Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила пандемією.

Як повідомляв ONLINE.UA, експерти виявили несподівану "користь" від пандемії коронавірусу COVID-19, яка вплинула мало не на весь світ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?