Стратегічний набор продуктів на довгий карантин - чим варто запастися
Категорія
Світ
Дата публікації

Стратегічний набор продуктів на довгий карантин - чим варто запастися

Стратегічний набор продуктів на довгий карантин - чим варто запастися
Джерело:  online.ua

Після оголошення карантину в Україні в магазинах країни виник справжній бум - з полиць зникли багато товарів, найбільш популярними в українців стали гречка і туалетний папір. Але з таким запасом навряд чи вийде прогодувати сім'ю, особливо якщо карантин доведеться продовжити через погіршення епідеміологічної ситуації. Якими продуктами варто запастися на випадок довгого карантину і що повинно входити в стратегічний запас? Рекомендації з цього приводу дала експертка з виживання з США, авторка сайту Backdoor Survival Саманта Біггерс, передає ONLINE.UA.

В запасі продуктів в кожному будинку, на думку експертки, повинні бути: бобові, рис, макарони, вівсянка, борошно, мюслі, овочі і фрукти, а також різні коренеплоди. За розрахунками Біггерс, на середню сім'ю варто запасти близько 9 кг картоплі, по 2 кг моркви і цибулі, які слід зберігати в темному місці, щоб не проросли.

На випадок, якщо в будинку закінчаться свіжі овочі і фрукти, експертка рекомендує включити в стратегічний запас продуктів на карантин сухі супові суміші, сухе картопляне пюре, молоко довгого зберігання, сухе молоко і йогуртовую культуру, за допомогою якої можна приготувати йогурт самостійно.

Також Бріггерс рекомендує запастися чаєм, кавою та солодощами, а також не забути про засоби гігіенти і про такі речі, як батарейки, необхідні щодня в повсякденному житті. Варто подбати і про аптечку - вдома має бути запас лікарських препаратів від застуди, алергії і хронічних захворювань.

Нагадаємо, в Україні карантин по коронавірусу оголошений 12 березня. На сьогоднішній день він продовжений до 24 квітня. Зараз ніхто не знає, коли в Україні закінчиться пандемія, разом з чим скасують карантин - поки випадки захворювання на коронавірус в країні збільшуються і поки рано говорити про спад епідемії. Влада країни припускає, що при оптимістичному сценарії країна почне повертатися до нормального життя тільки після 15 травня.

Раніше ONLINE.UA публікував 18 цікавих ідей, щоб не нудьгувати вдома під час карантину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?