Це відбудеться дуже скоро: Зеленський повідомив довгоочікувану новину
Категорія
Політика
Дата публікації

Це відбудеться дуже скоро: Зеленський повідомив довгоочікувану новину

Це відбудеться дуже скоро: Зеленський повідомив довгоочікувану новину
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський поділився прекрасними новинами - він наголосив, що Україна найближчими тижнями підпише меморандум з Міжнародним валютним фондом. Про це президент країни розповів в ході телефонних переговорів з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт ОПУ.

Український лідер запевнив очільника ООН, що офіційний Київ знаходиться и в постійному діалозі з Міжнародним валютним фондом.

"Впевнені, що найближчими тижнями знайдемо повне розуміння й підпишемо меморандум про розширену програму. Паралельно ми ведемо переговори зі Світовим банком та іншими партнерами щодо фінансування у ці складні часи. Нам потрібні гроші на підтримку малого та середнього бізнесу та на підтримку нашої економіки", – наголосив український лідер.

Окрім того, політики детально обговорили ситуацію, що наразі склалася на Донбасі. Володимир Зеленський позитивно оцінив заклик глави ООН до негайного глобального припинення вогню, підкресливши, що Україна була однією з перших держав, яка його підтримала. Також український лідер закликав сторону ООН розпочати підготовку дієвого плану заходів Організації Об’єднаних Націй із залучення інвестицій для відновлення Донбасу після його деокупації. Окрему увагу було приділено темі звільнення незаконно утримуваних українців на Донбасі, у Криму та в Росії.

В ОПУ зазначають, що сторони вже домовилися про продовження діалогу, зокрема про візит Генерального секретаря ООН до України після стабілізації ситуації навколо пандемії.

Варто нагадати про те, що український уряд отримав позитивний відгук від МВФ та вже чекає на перший обіцяний транш. Як відомо, для угоди про нову програму макрофінансової допомоги на 5,5 мільярда доларів МВФ вимагала виконати два prior actions: прийняття закону про ринок землі і проект закону про екс-власників збанкрутілих банки.

30 березня Верховна Рада у першому читанні підтримала "антиколомойський" законопроєкт №2571-д щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності. 31 березня Рада ухвалила закон про обіг земель сільськогосподарського призначення.

Глава держави Володимир Зеленський нещодавно наголосив, що Україна розраховує на збільшення програми з Міжнародним валютним фондом до 8 мільярдів доларів, а спільно від Світового банку, МВФ та ЄБРР Україна може отримати "щонайменше" 10 млрд дол.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, в ОПУ заявили, що планують скласти списки малозабезпечених категорій громадян,  щоб надати фінансову допомогу найбіднішим українцям  під час карантину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?