Негайно припиніть - генсек НАТО жорстко поставив Путіна на місце
Категорія
Політика
Дата публікації

Негайно припиніть - генсек НАТО жорстко поставив Путіна на місце

Негайно припиніть - генсек НАТО жорстко поставив Путіна на місце
Джерело:  online.ua

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг висунув очільнику Кремля Володимиру Путіну та російській владі безкомпромісну вимогу. Він заявив, що РФ повинна негайно припинити війну на Донбасі, а також відмовитися від фінансової підтримки бойовиків на Сході України. Свою жорстку позицію очільник Альянсу озвучив після засідання міністрів закордонних справ країн Альянсу, яке проходило у форматі захищеної телеконференції через коронавірусну кризу. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт НАТО.

"Коли йдеться про Донбас, ми бачимо, що попри заклики до Росії припинити військову активність, підтримувані Росією сепаратисти продовжують атакувати українські сили на сході країни. І ми бачимо порушення режиму припинення вогню в Донецькій і Луганській областях", - підкреслив глава блоку.

Окрім того, він звернув увагу на те, що ці порушення підтверджуються не тільки українською стороною, а й звітами спостерігачів ОБСЄ. Генсек НАТО також зазначив, що останні, через карантинні обмеження, не мають змоги повноцінно працювати.

 "Зараз виникла проблема, що спостерігачі мають ще більші складнощі із виконанням своїх завдань, тому що вони обмежені у вільному пересуванні і вони не можуть звітувати так, як повинні. Ми закликаємо владу РФ негайно припинити бойові дії в Україні і підтримку сепаратистів, які відповідальні за порушення припинення вогню", - жорстко заявив генсек НАТО.

Варто нагадати про те, що нещодавно глава Альянсу Столтенберг зробив жорстке попередження офіційній Москві. Він заявив, що попри пандемію коронавірусу НАТО все одно зберігає здатність проводити військові операції — особливо з огляду на військову активізацію РФ біля кордонів Альянсу. Генсек підкреслив, що блок дуже добре бачить всі провокації, які здійснює російська сторона — і про це Путіну краще не забувати.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  МЗС РФ цинічно розкритикувало  приєднання Північної Македонії до НАТО, цинічно зазначивши, що це не допоможе країні у боротьбі з пандемією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?