Це провал: у Путіна накинулися з їдкими звинуваченнями на Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Це провал: у Путіна накинулися з їдкими звинуваченнями на Зеленського

Це провал: у Путіна накинулися з їдкими звинуваченнями на Зеленського
Джерело:  online.ua

Команда глави Кремля Володимира Путіна звинуватила партнерів із "нормандського формату" – українського лідера Володимира Зеленського, канцлерку ФРН Ангелу Меркель та президента Франції Еммануеля Макрона, а також їхніх офіційних представників у ТКГ – у "політичних іграх" і відступі від домовленості створити Консультативну раду з бойовиками ОРДЛО. Новий цинічний випад у бік України та її союзників зробило Міністерство закордонних справ РФ. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт російського відомства.

Представники команди Путіна поскаржилися на те, що 26 березня засідання Контактної групи з урегулювання конфлікту на Донбасі в режимі відеоконференції "закінчилося провалом". Російські дипломати цинічно зазначають, що предстаники Зеленського почали задкувати у домовленостях, досягнутих у Мінську 11 березня, під тиском західних партнерів. Окрім того, російська сторона розгледіла спроби перекласти провину за "глухий кут" у врегулюванні на РФ і бойовиків "ЛДНР".

"У лютому-березні сторони зблизили позиції щодо розведення сил та обміну утримуваних осіб, приступили до розробки "дорожньої карти", досягли принципової домовленості про формування Консультативної ради та фіксацію рішень Контактної групи у письмових протоколах. Перший такий протокол із чіткими завданнями на майбутнє було підписано Донецьком, Луганськом, Києвом і ОБСЄ 11 березня ц.р. при особистій участі заступника керівника Адміністрації президента Російської Федерації Д.Н. Козака і голови Офісу президента України А.Б. Єрмака. На жаль, після наміченого прориву стали відбуватися дивні речі. У ході телефонних переговорів помічники "нормандських" лідерів Берлін і Париж під різними приводами уникали підтримки домовленостей Києва та Донбасу. Слідом за цим на зустрічі Контактної групи 26 березня від цих домовленостей відмовився і Київ", - скаржаться в МЗС РФ.

За словами команди Путіна, складається враження, що люди Зеленського пішли на це не без підказки ззовні. Російськы дипломати також зухвало зазначають, що "подібний відкат" назад від досягнутих і зафіксованих домовленостей перекреслює позитивну динаміку, що намічалася.

"Усі ці події скидаються на добре скоординовану лінію. Не хочеться вірити, що за нею ховається спроба торпедувати зрушення на переговорах із подолання внутрішньоукраїнської кризи й одночасно перекласти відповідальність за створений глухий кут на Росію і Донбас. Закликаємо партнерів по "нормандського формату" припинити політичні ігри і приступити, нарешті, до серйозних переговорів щодо врегулювання конфлікту в Донбасі відповідно до мінського "Комплексу заходів" і рішень паризького саміту "четвірки" в грудні 2019 року", - додали в МЗС РФ.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше глава НАТО Єнс Столтенберг висунув очільнику Кремля Володимиру Путіну та російській владі безкомпромісну вимогу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?