ООН дала відсіч спробі Росії оскаржити санкції на тлі пандемії коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

ООН дала відсіч спробі Росії оскаржити санкції на тлі пандемії коронавірусу

ООН дала відсіч спробі Росії оскаржити санкції на тлі пандемії коронавірусу
Джерело:  online.ua

Генеральна асамблея ООН у четвер, 2 квітня, підтримала резолюцію, спрямовану на користь міжнародного співробітництва на тлі надзвичайних викликів — поширення коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на міністра закордонних справ України Дмитра Кулебу.

За його словами, авторами проєкту стали Швейцарія, Індонезія, Сінгапур, Норвегія, Ліхтенштейн, Гана.

Водночас країни відхилили альтернативний документ, який запропонували представники Кремля. Його назвали "Декларація солідарності Об‘єднаних Націй перед викликами, створеними коронавірусом 2019 (COVID-19)".

"У тексті за цією шляхетною назвою є багато правильних речей і одна маніпуляція, що може мати стратегічні руйнівні наслідки для системи міжнародної безпеки - запуск процесу скасування міжнародних санкцій. Ніщо не заважає співробітництву держав для боротьби з коронавірусом і подолання його наслідків. На цьому тлі намагання зловживати гуманітарними цілями, щоб підкласти міну під міжнародні санкції, застосовані у відповідь на грубі порушення міжнародного права, у тому числі під санкції за російську агресію проти України, є очевидною маніпуляцією Росії", - пояснив Кулеба у Facebook.

Дипломат зазначив, що українська делегація першою поміж інших негативно відреагувала на російську резолюцію. Утім, документ навіть дехто підтримав — Центральноафриканська республіка, Куба, Нікарагуа, Венесуела. Заблокували його завдяки голосам Великої Британії, Сполучених Штатів, країн Євросоюзу.

Як повідомляв ONLINE.UA, фахівці Всесвітньої організації охорони здоров'я стверджують, що навіть заборона на пересування у громадах не переможе пандемію. Вони пояснили, які кроки необхідні далі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?