Ми так вирішили - генсек НАТО звернувся до України
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми так вирішили - генсек НАТО звернувся до України

Ми так вирішили - генсек НАТО звернувся до України
Джерело:  online.ua

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг після завершення засідання, яке проходило у форматі захищеної телеконференції через пандемію коронавірусу, звернувся до офіційного Києва, щоб поділитися довгоочікуваною звісткою. Він заявив, що міністри закордонних справ країн-членів Альянсу нарешті погодили новий пакет підтримки для України, а також й для Грузії. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт НАТО.

"Ми вирішили ще більше поглибити наше партнерство з Україною і Грузією, в тому числі за допомогою навчань у стратегічному регіоні Чорного моря, а також спільну роботу, щоб протистояти кіберзагрозам, включаючи обмін радіолокаційними даними про рух у повітряному просторі з тим, щоб зробити небо безпечніше для всіх", - наголосив очільник блоку.

Він також звернув увагу на те, що новий пакет підтримки влючає в себе військові навчання і додатковий доступ до навчальних програм Альянсу.

"Це ще один крок, ще один елемент у дуже сильному партнерстві між НАТО та Україною", - підкреслив Єнс Столтенберг.

За словами очільника НАТО, що схвалений 2-го квітня пакет буде додатковим до вже існуючих.

Що важливо розуміти, не забув Єнс Столтенберг й про ситуацію на Сході України. Він звернувся до російського президента Володимира Путіна та наголосив, що РФ забов'язана негайно припинити війну на Донбасі, а також відмовитися від фінансової підтримки сепаратистів "ЛДНР". Генсек НАТО нагадав офіційній Москві, що Альянс все одно зберігає здатність проводити військові операції — особливо з огляду на військову активізацію Росії біля кордонів блоку. Столтенберг зазначив, що НАТО дуже добре бачить всі провокації, які здійснює РФ — і про це Кремлю краще не забувати.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що білоруський лідер Олександр Лукашенко заявив, що його країна не розцінює навчання Альянсу біля своїх кордонів, як брязкання зброєю, але буде реагувати на ситуацію, якщо вона буде насторожувати владу Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?