Україна нарешті отримала позитивний сигнал від МВФ - що це означає
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна нарешті отримала позитивний сигнал від МВФ - що це означає

Україна нарешті отримала позитивний сигнал від МВФ - що це означає
Джерело:  online.ua

Очільник українського уряду Денис Шмигаль розповів, що Кабінет міністрів отримав позитивний сигнал від Міжнародного валютного фонду, та уже незабаром очікує на перший транш. З такою довгоочікуваною заявою прем’єр-міністр виступив в ході онлайн-зустрічі з Американською торговельною палатою в Україні. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт КМУ.

"Уряд отримав від МВФ позитивний сигнал і сподівається, що вже найближчим часом Україна отримає перший транш. Також очікується фінансова допомога від Світового банку", - повідомив Денис Шмигаль партнерам України.

Що важливо розуміти, ці дані вже підтвердив український лідер Володимир Зеленський. Глава держави підкреслив, що офіційний Київ найближчими тижнями підпише меморандум з Міжнародним валютним фондом.

Окрім того, за словами президента, паралельно українська сторона веде переговори зі Світовим банком та іншими партнерами щодо фінансування у ці складні часи.

"Нам потрібні гроші на підтримку малого та середнього бізнесу та на підтримку нашої економіки", - підкреслив Володимир Зеленський.

Варто звернути увагу на те, що для угоди про нову програму макрофінансової допомоги на 5,5 мільярда доларів МВФ вимагав виконати два prior actions: прийняття закону про ринок землі і проект закону про екс-власників збанкрутілих банки. 30 березня український парламент у першому читанні підтримав "антиколомойський" законопроєкт №2571-д щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності. 31 березня ВРУ проголосувала за закон про обіг земель сільськогосподарського призначення.

Також раніше президент України Володимир Зеленський розповів, що розраховує на збільшення програми з Міжнародним валютним фондом до 8 млрд доларів, а спільно від Світового банку, МВФ та ЄБРР Україна може отримати навіть 10 млрд дол.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Зеленський 1 квітня підписав антикризовий закон про забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням пандемії COVID-19. Як зміниться життя українських громадян після підписання даного закону —  читайте тут.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?