Пікове зростання: МОЗ підтримало жорсткий карантин через невтішний прогноз
Категорія
Україна
Дата публікації

Пікове зростання: МОЗ підтримало жорсткий карантин через невтішний прогноз

Пікове зростання: МОЗ підтримало жорсткий карантин через невтішний прогноз
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров'я виступили за посилення карантинних обмежень. Посадовці пояснили ініціативу наближенням піку епідемії коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ головного санітарного лікаря Віктора Ляшка на брифінгу.

За його словами, головна мета — запобігти перевантаженню та, відповідно, легше пройти пік.

"Ми будемо пропонувати та пропонуємо більш жорсткіший карантин. Ми будемо пропонувати обмежувати мобільність людей для того, щоб планово і без великих навантажень пройти пікове зростання хворих на коронавірусну хворобу", - пояснив заступник голови МОЗ.

Він додав, що зараз відомство вивчає ситуацію за кордоном та сподівається використати окремий досвід.

"Ми прогнозуємо, що найближчим часом нас очікує пікове зростання коронавірусної хвороби на території України. Тому ми й пропонуємо жорсткіші заходи. Оскільки наші розрахунки показують: проведенням додаткових заходів щодо ізоляції та обмеження мобільності ми зможемо значно зменшити кількість критичних випадків, ми можемо значно зменшити кількість летальних наслідків внаслідок коронавірусної хвороби", - підкреслив Ляшко.

Нагадаємо, з 25 березня в Україні ввели режим надзвичайної ситуації.

Як повідомляв ONLINE.UA, Міністерство охорони здоров’я виступило з новими даними щодо поширення коронавірусу COVID-19. Станом на ранок у п’ятницю, 3 квітня, у країні зареєстрували 942 випадки. За останню добу з них - 138.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?